Credits: AMCCredits: AMC

Mad Men maandag: A Little Kiss

door • 04/02/2013 • FeaturesReacties (0)753

Het nieuwe seizoen van Mad Men is bijna binnen handbereik. Nog even en we pakken de whisky erbij als we Don zijn werk zien doen. Alleen is het rumoerige seizoen vijf ondertussen wel een beetje weggezakt, daarom even deze opfriscursus. De komende weken behandelen we elke aflevering van het vorige seizoen tot aan de première in april. Vandaag afleveringen één en twee: A Little Kiss.

MM - Peggy - Heinz Baked Beans

De Heinz-bonen onder leiding van Peggy. Het idee is ballet-dansende bonen, wat dacht je zelf Peggy? Het wordt genadeloos afgeslacht. De pas getrouwde en ongeïnteresseerde Don vindt het allemaal wel best: “We’ll get it next time!”

MM - Joan - Baby Sterling2

Joan is voor de eerste dag weer op het werk met de bastaard van Roger. Niemand die het weet, maar kijk deze twee toch eens bij elkaar. Daar moet wel meer uitkomen. Roger: “Well, well, well, now there’s my baby. And move that brat out of the way so I can see her.”

MM - Lane - Wallet

Lane vindt een portemonnee met daarin een mokkeltje op de foto. Het lukt hem ook nog eens om haar aan de telefoon te krijgen. Die ouwe Engelse viezerik probeert wat meer uit het gesprek te halen dan er in zit: That’s why I don’t have the luxury of lying around at 11 o’clock in my under things.”

MM - Don - Zou Bisou

Zou Bisou, dat vergeten we nooit meer. We zien Don van binnen een stukje doodgaan en dat in het bijzijn van z’n vrienden, collega’s en kennissen. Megan heeft geen idee wat ze hier fout doet, maar dit is het begin van een hoop gedonder. Don: “Don’t waste money on things like that.”

MM - Peter - New Office2

Kijk Pete eens zitten als een baas in zijn nieuwe kantoor. Pete moest ervoor zeuren bij alle partners van SCDP. Uiteindelijk heeft Roger elfhonderd dollar gegeven om Harry zover te krijgen om van kantoor te ruilen. Harry heeft dus nu het kantoor met die pilaar naast de deur. Stan: “Where’s Harry?” Pete: “Who cares.”

MM - General - Lobby

Na het plaatsen van een nepadvertentie, waarin SCDP aangeeft dat zij wel getinte mensen aannemen, staat de lobby vol. Een sollicitatieronde voor een nieuwe secretaresse is het gevolg. De mannen mogen gaan. Lane: “Gentlemen you are free to leave, I mean you are welcome to leave, I mean… you may go.”

Volgende week aflevering drie: Tea Leaves.
Fotocredits: AMC

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.