Credits: John Medland / ABCCredits: John Medland / ABC

Lucky 7: pilot

door • 26/09/2013 • RecensiesReacties (0)356

Cast Summer Bishil, Lorraine Bruce, Christine Evangelista, Matt Long, Alexandra Castillo, Stephen Louis Grush, Anastasia Phillips, Luis Antonio Ramos en Isiah Whitlock Jr.
Genre Drama
Speelduur 42 minuten
Première 24 september 2013
Zender ABC (Amerika)

Plot Zeven werknemers van een tankstation in Queens, New York City, doen elke week mee met de lotto en fantaseren over wat ze zouden doen als ze winnen. Wanneer ze de jackpot winnen, komen ze er achter dat geld niet gelukkig maakt.

Opvallend Ja, ook Amerikanen halen hun inspiratie voor televisieseries vaak genoeg ergens anders vandaan. In dit geval weer eens van de andere kant van de Atlantische Oceaan. Lucky 7 is namelijk gebaseerd op de Britse nog steeds lopende serie The Syndicate. Ze namen de titel dan niet over, maar wel actrice Lorraine Bruce, die ook in het origineel de rol van Denise speelt.

Waarom wel? Isiah Whitlock Jr. uit The Wire doet mee. Helaas hebben we nog heel weinig van hem gezien, maar we denken dat hij nog een hoop goed kan maken. Op zich is het verhaal ook wel intrigerend, dus daar zit echt wel wat in. Natuurlijk is het niet al te origineel, maar dit soort series lenen zich wel voor mooi drama. Het is bovendien ook een serie die we eigenlijk niet bij ABC verwachten, dat meestal toch soap opera achtige drama’s produceert, denk aan Revenge, dus ze moeten hier toch iets bijzonders hebben gezien willen ze ervoor van hun normale pad afwijken.

Waarom niet? Het is wat vreemd, maar ondanks dat de serie Lucky 7 heet, winnen er maar zes mensen samen de loterij. Er is wel een zevende persoon, dus we vermoeden dat hij toch nog geld gaat krijgen, maar totdat het zo is, vinden we het gewoon irritant. Of de makers hebben een grote fout gemaakt of ze geven iets belangrijks weg, hoe dan ook zonde. En hoewel we een mozaïekvertelling verwachtten, is dat niet helemaal zo. De personages zijn gewoon net iets te veel verbonden met elkaar. Het is iets typisch Amerikaans, maar dat hele we zijn collega’s en dus ook familie is onzinnig en zorgt ervoor dat het verhaal veel minder interessante wendingen kan nemen. Daarbij zijn het ook gewoon nog niet echt boeiende personages. En dan hebben we het nog niets eens gehad over de belabberde scène, zowel qua montage als spel, waarin de werknemers naar de loterijtrekking kijken.

Blijven kijken? We kijken het nog een weekje aan omdat we net iets te nieuwsgierig zijn naar het lot van de zevende persoon, maar sluiten niet uit dat we daarna weer gauw afhaken.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.