Credits: RTL / Roy BeuskerCredits: RTL / Roy Beusker

Love Hurts: pilot

door • 04/11/2013 • RecensiesReacties (0)429

Cast Susan Visser, Chris Tates, Vincent Croiset, Marian Mudder, Caya de Groot, Marike van Weelden en Mattijn Hartemink
Genre Drama
Speelduur 42 minuten
Première  30 oktober 2013
Zender  RTL4 (Nederland)

Plot 
Relatietherapeute Sarah van Asperen (Susan Visser) ondervindt dagelijks hoe de liefde kan zijn, door de gesprekken die zij met patiënten voert in haar praktijk. Het kan mooi zijn en je dolgelukkig maken, maar de liefde heeft ook een keerzijde die lelijk en pijnlijk kan zijn.

Opvallend Love Hurts is gebaseerd op de columns van Corine Koole in de Linda. en de Volkskrant. Iedere week behandelt Sarah in de serie een ander onderwerp aan de hand van drie verschillende verhalen uit haar praktijk. In deze eerste aflevering was dat overspel.

Waarom wel? Eén van de weinige redenen om te kijken is de herkenbaarheid. De titel verraadt het natuurlijk al, het draait allemaal om de liefde. Omdat er verschillende onderwerpen aan bod komen kan iedereen zich waarschijnlijk wel herkennen in één van de problemen of een deel ervan. En we zouden graag zeggen dat kijken echt moet vanwege Susan Visser, die we normaal altijd leuk vinden, maar zelfs zij kan Love Hurts niet minder pijnlijk maken.

Waarom niet? Het stoort ons heel erg dat Sarah regelmatig recht in de camera kijkt en er hele lappen tekst uitgooit richting de kijker, alsof ze iets voorleest. Misschien is het nodig om het gesprek met de patiënt te introduceren, maar het haalt ons steeds helemaal uit het verhaal. Daarnaast wordt er ook het een en ander duidelijk gemaakt met behulp van flashbacks. Ook hier gaan ze volgens ons de mist in door het gebruik van splitscreens. Je ziet links in beeld de flashback en rechts in beeld de relatietherapeute en haar patiënt, maar waar kijk je naar? Je aandacht op die manier verdelen werkt niet. En het ziet er ook niet mooi uit. Eigenlijk willen we niet nog meer zeuren, maar het hele script is niet echt van hoog niveau, jammer.

Blijven kijken? Nee, echt niet. Het idee van de serie sprak ons heel erg aan, maar de uiteindelijke uitvoering is niet helemaal ons ding. Het is een soort scripted reality.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.