Credits: HBOCredits: HBO

Looking: seizoen 1

door • 10/03/2014 • RecensiesReacties (0)860

Cast Jonathan Groff, Frankie J. Alvarez, Murray Bartlett, Raúl Castillo, O.T. Fagbenle, Russell Tovey en Lauren Weedman
Genre Drama/komedie
Speelduur 25 minuten
Aantal afleveringen 8
Zender HBO (Amerika / Nederland)
Awards Geen

Plot  De bevriende dertigers Patrick (Jonathan Groff), Agustín (Frankie J. Alvarez) en Dom (Murray Bartlett) wonen in San Francisco, op één van de meest sexueel open-minded plekken van het kustgebied. Alledrie zijn ze op zoek naar geluk en intimiteit in de woelige, nog immer promiscue homowereld. Helaas gaat dat ze allemaal niet zo gemakkelijk af.

Memorabele quote Patrick: “I don’t know if either of us are very good at being who we think we are.”

Opvallend Looking is gebaseerd op Lorimer, een korte film van Michael Lannan, die ook het scenario voor deze HBO-serie schreef. Hij heeft overigens een heel team aan schrijvers om zich heen, en in een eerder interview liet hij weten dat zeven van deze negen schrijvers zelf ook homoseksueel zijn.

Hoe zit het in elkaar? Drie (of vier, als je Agustíns vriendje Frank meetelt) vrienden die op zoek zijn naar de liefde. Het is natuurlijk een beproefd recept, al zijn de vrienden dan meestal vriendinnen op hoge hakken. Verder is er weinig anders, net als in veel soortgelijke series draait het ook hier vooral om relaties, die van de vrienden onderling en hun vaak wisselende vriendjes.

Waarom wel? Al voordat Looking begon, werd de serie met Girls vergeleken en tot op zekere hoogte snappen wij dat, en is het ook zeker een positief punt. Deze HBO-serie is namelijk net zo direct en open. We krijgen vrijwel alles te zien, inderdaad, ook hier schuwen ze heftige seksscènes niet, en dat maakt het toch wel realistischer. Daarnaast is het, hoewel het geen uitzondering meer zou moeten zijn, goed om een serie te hebben waarin homo zijn centraal staat. Oh en wij vinden Richie leuk, misschien wel leuker dan Patrick hem vindt..

Waarom niet? We weten best dat ze dit genre in Amerika graag dramedy noemen, maar eigenlijk valt er nauwelijks iets te lachen in Looking, dat van ons dus niet meer als een half uur durende komedie gepresenteerd mag worden. Op dit punt gaat de vergelijking met Girls dan ook helemaal niet op en wie hoopt op grappige momenten, kan maar beter niet kijken. Ook wordt Patrick, hoe lief hij ook is, na acht afleveringen wel een beetje zeurderig. Hij maakt het zichzelf wel expres erg moeilijk, en dat wordt vermoeiend om naar te kijken.

Blijven kijken? Een cliffhanger zullen we het niet noemen, maar om erachter te komen wat Patrick gaat doen, is blijven kijken wel noodzakelijk. Maakt dat je niks uit? Dan is deze serie niet echt meer een must.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.