Credits: HBOCredits: HBO

Looking: pilot

door • 22/01/2014 • RecensiesReacties (0)265

Cast Jonathan Groff, Frankie J. Alvarez, Murray Bartlett, Raúl Castillo, O.T. Fagbenle en Lauren Weedman
Genre Komedie
Speelduur 30 minuten
Première 20 januari 2014
Zender HBO (Amerika / Nederland)

Plot 
De drie vrienden Patrick, Agustín en Dom wonen in San Francisco, op één van de meest sexueel open-minded plekken van het kustgebied. Alledrie de mannen zijn homo en lopen op hun eigen manier tegen verschillende liefdesproblemen aan. Zo is gamedesigner Patrick (Jonathan Groff) op zoek naar een relatie, twijfelt Agustín (Frankie J. Alvarez) over settelen en monogamie en heeft Dom (Murray Bartlett) op zijn 39ste nog steeds geen liefde gevonden.

Opvallend Looking doet ons opvallend veel denken aan de serie Queer as Folk, die tien jaar geleden werd uitgezonden door Showtime. Toegegeven, het is iets minder grof, maar we herkennen er veel in.

Waarom wel? De soon-to-be dertiger Patrick is hard op zoek naar een relatie, maar dat lukt hem niet erg goed. Dit levert grappige, maar ook lieve situaties op. De slechte dates gaan zó slecht dat het grappig is, en als hij dan een keer een leuke jongen ontmoet, werkt hij zichzelf in de problemen. Het is een luchtige serie met niet te veel drama en genoeg humor. Ook is het goed om een nieuwe serie met een homothema te hebben, in de, niet altijd even open-minded, Verenigde Staten.

Waarom niet? De seks mag wel wat minder: de pilot zat er vol mee! Van een vluggertje in het park tot mannelijke strippers, van one-night-stands tot een trio. Het is goed dat dit thema besproken wordt, maar het mag wat minder expliciet. Af en toe wordt er nog net iets te weinig uitgelegd, waardoor we bijvoorbeeld het verhaal van Dom nog niet helemaal snappen.

Blijven kijken? Ja. Het is nog geen vijfsterrenserie, maar de pilot was niet slecht en heeft ons toch nieuwsgierig gemaakt naar het vervolg.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.