Credits: SBSCredits: SBS

Lijstjes van Thijs #5 Vriendengroepen

door • 24/05/2013 • ASW, FeaturesReactie (1)600

Onze Thijs houdt niet alleen van tv-series, hij heeft ook een extreme voorliefde voor lijstjes. Voor SERIEVISIE combineert hij die twee interesses op onregelmatige, maar vaste basis. Met het zeer vriendengroep-vriendelijke Amsterdam Series Weekend voor de deur bedenkt hij bij welke kliekjes hij het liefst aan zou schuiven.

Dit weekend gaat in het Amsterdamse Westerpark het kleine scherm naar het grote scherm. Als je je huiskamer zat bent is dit natuurlijk de perfecte plek om een weekend lang met je vrienden rond te hangen. In veel televisieseries draait het om leuke vriendengroepen. Met deze bekende clubjes zou ik graag eens een weekend doorbrengen.

5. De crew uit One Tree Hill
Bij One Tree Hill weet ik zelfs precies aan welke aflevering ik wil meedoen. En wel aan It Gets The Worst At Night, waarin de hele crew in een auto richting Honey Grove, Texas stapt om Mouth te redden. Roadtrip! Dit alles natuurlijk zonder enig teken van welke vorm van ouderlijk toezicht ook. Misschien ben ik iets te oud voor zo’n tienervriendschap, maar als ik mezelf in die setting kan fantaseren mag dat geen belemmering zijn. Bonus: er komen vast van die lekkere indieliedjes uit de autoradio.

4. De genieën uit The Big Bang Theory
Toegegeven, ik zal mijn kennis van natuur- en scheikunde wat op moeten poetsen om me staande te houden tussen Leonard en Sheldon. En of die Dungeons & Dragons-feestjes echt aan mij besteed zijn weet ik ook niet zeker. Maar die takeaway-avonden met de meiden erbij zien er altijd reuze gezellig uit.

3. The Circle uit That 70’s Show
Mijn laatste keer blowen is al van zo lang geleden dat ik het me niet meer kan herinneren. Of het was zo heftig dat ik het me niet meer kan herinneren, ook goed mogelijk. Voor de jongeren in Point Place, Wisconsin is er helaas weinig anders te doen. Ik zou best bereid zijn om voor een keer te relapsen om in The Circle te mogen met Eric, Jackie, Kelso, Hyde, Donna en Fez. Die douchebag Randy uit seizoen acht, not so much.

2. De gang uit How I Met Your Mother
Een lijstje van series zonder How I Met Your Mother is geen lijstje. Als het ook maar enigszins mogelijk zou zijn pakte ik nu meteen het vliegtuig voor een avond in de booth in MacLaren’s. De perfecte groep in de perfecte kroeg. Met Barney als mijn wingman en Robin die zorgt dat de whiskyglazen gevuld blijven, wie weet hoe legendarisch het zou kunnen zijn. Het feit dat deze fictieve avond zich in New York zou afspelen is natuurlijk een pre.

1. De friends uit Friends
Hier kan ik niet omheen, het zit al in de naam van de serie. Ik zie het helemaal voor me. Grappen maken met Chandler, genieten van Monica’s eetkunst, mannenpraat met Joey, aaien door het haar van Rachel en Ross voor paal zetten. En vooruit, Phoebe mag ook een plekje op de bank. Het feit dat deze fictieve avond zich in New York zou afspelen is natuurlijk een pre.

Zaterdag is The One Where It All Began, de allereerste Friends-aflevering ooit, gratis te zien in de Living Room van het Amsterdam Series Weekend.

 

Gerelateerde berichten

One Response to Lijstjes van Thijs #5 Vriendengroepen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.