DEX-epi503-0418i

Lijstjes van Thijs #4 Seriemoordenaars

door • 04/04/2013 • FeaturesReacties (0)326

Onze Thijs houdt niet alleen van tv-series, hij heeft ook een extreme voorliefde voor lijstjes. Voor SERIEVISIE combineert hij die twee interesses op onregelmatige, maar vaste basis. Nu Mads Mikkelsen in de rol van Hannibal kruipt, is het tijd voor een lijstje met de meest opvallende seriemoordenaars op televisie.

Op het kleine scherm zijn er genoeg moordenaars te zien. De korpsen in politieseries pakken gezamenlijk iedere week hele gevangenissen vol killers op. Maar sommigen blijven lang genoeg uit de greep van justitie om een serie neer te zetten. Deze zeven maniakken zorgen ervoor dat agenten zich niet hoeven te vervelen.

7. Norman Bates (Bates Motel)
De prequel van Hitchcocks Psycho is nog maar een paar afleveringen oud. Het is dus nog even wachten tot Norman Bates zich ontwikkelt tot de moordende moteleigenaar uit de filmreeks. Voorlopig staat zijn moeder qua slachtoffers met 1-0 voor. We weten hoe het gaat aflopen met zoonlief. Maar ook zonder die voorkennis is het duidelijk dat mama Bates wel een opvoedingscursus kan gebruiken.

6. Dr. Joe Carroll (The Following)
Sommige bad guys hebben de neiging om één opponent uit te zoeken en die uit te dagen tot een persoonlijk duel. Zo ook Joe Carroll in The Following. Hij doet alles om voormalig FBI-agent Ryan Hardy het leven zuur te maken. Hierbij krijgt hij de nodige steun van zijn cult. Zijn volgers lijken overal te zitten. Dat maakt het ontsnappen uit gevangenissen een stuk simpeler. Om over het kidnappen van naasten van je nemesis nog maar te zwijgen.


5. Mr. Yang (Psych)
Doorgaans eindigen de criminelen in Psych de aflevering met handboeien op weg naar het politiebureau van Santa Barbara, om vervolgens niet meer terug te keren. Mr. Yang is de eerste moordenaar met een comeback. Waar Joe Carroll het heeft gemunt op Ryan Hardy, richt Mr. Yang haar pijlen op Shawn. Haar, inderdaad, want als ze eenmaal gepakt is blijkt Yang een Ms. te zijn. Later helpt ze mee bij de jacht op een andere seriemoordenaar, de niet geheel ongerelateerde Mr. Yin.

4. Johann (The IT Crowd)
Niet iedere moordenaar is even succesvol. Een ongelukkig misverstand brengt Moss in de huiskamer van de Duitse kannibaal Johann. Zijn Engels is niet zo goed, het begrijpend vermogen van Moss nog minder. De techneut denkt te reageren op een advertentie voor een cursus Duitse cuisine. Wat niet eens heel veel aanlokkelijker klinkt dan opgegeten worden door een kannibaal.

3. Walter White (Breaking Bad)
De scheikundeleraar begint aarzelend aan zijn carrière als crimineel. Maar als hij eenmaal de smaak te pakken heeft, doet hij alles om zijn verworven status te beschermen. Zo heeft hij aan het eind van het vijfde seizoen toch een behoorlijke body count op zijn naam staan. Niet alleen als creatief brein, het kost hem steeds minder moeite om ook letterlijk bloed aan zijn handen te krijgen.

2. Tony Soprano (The Sopranos)
Vergeet die tv-show met wandelende potten gel, de enige echte Italiaanse mannen uit New Jersey lopen rond in The Sopranos. Met big boss Tony als het alphamannetje, natuurlijk. In zes seizoenen brengt hij acht personages om het leven, waaronder zijn neefje Christopher. En dat zijn alleen nog maar de moorden die hij persoonlijk heeft gepleegd.

1. Dexter (Dexter)
Voor een seriemoordenaar heeft Dexter een behoorlijk nette ethische code. Hij kiest zijn slachtoffers zorgvuldig uit op de door hen gepleegde zonden. Ook als hij ze eenmaal te pakken heeft gaat hij zeer secuur te werk. Na afloop is er geen bloedspoortje te vinden. Maar hoe hij ooit zonder verdenking zijn voorraad plasticfolie en duct tape op peil houdt blijft een raadsel.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.