Credits: CBSCredits: CBS

Lijstjes van Thijs #1 Top 10 dates van Ted

door • 28/12/2012 • FeaturesReacties (0)397

Onze Thijs houdt niet alleen van tv-series, hij heeft ook een extreme voorliefde voor lijstjes. Voor SERIEVISIE combineert hij die twee interesses op onregelmatige, maar vaste basis. Hij begint meteen goed met één van zijn favoriete sitcoms, How I Met Your Mother.

Na zeven-en-een-half seizoen heeft Ted de moeder van zijn kinderen nog steeds niet gevonden. Ondertussen heeft hij wel een waslijst aan serieuze en minder serieuze scharrels gehad. De tien leukste staan in dit lijstje.

10. Stella Zinman (Sarah Chalke)
Van tattooverwijderaar groeit Stella uit tot een van zijn meest serieuze relaties. Dichterbij het eeuwige geluk is Ted niet geweest. Dat ze Ted dumpt op de dag van hun geplande huwelijk is onvergeeflijk. Toch verdient ze op zijn minst de laagste plek in deze lijst. En wel voor haar deelname aan de two minute date, uit de tijd dat ze nog grappig was en geen ijskoude hartenbreekster. Sowieso staat dit knappe staaltje time management van Ted hoog in de top 10 van meest romantische seriedates aller tijden. Maar dat is weer een heel ander lijstje.

9. Amy (Mandy Moore)
Aan het begin van het derde seizoen is Ted druk bezig met het over Robin heenkomen. Dat is niet zozeer een kwestie van haar proberen te vergeten, hij wil de break-up winnen. Robin heeft een Argentijn (Enrique Iglesias) aan de haak geslagen, dus hij kan niet alleen aankomen in MacLaren’s. Amy haalt de impulsievere kant van Ted naar boven, die hem onder meer een fraaie tattoo van een vlinder op zijn onderrug oplevert. Na de onvermijdelijke spijt ontmoet hij tijdens het weglaseren Stella (zie #10).

Credits: Monty Brinton / CBS

Credits: Monty Brinton / CBS

8. Jen (Lindsay Sloane)
Eén van de minst pijnlijke love affairs in de serie. Halverwege hun blind date komen Jen en Ted erachter dat ze dat bijna zeven jaar geleden ook al eens deden. Ze besluiten zonder drama uit elkaar te gaan, met de nodige feedback als bonus. Nu ik er nog eens over nadenk, pas halverwege de avond herinneren ze zich hun vorige ontmoeting. Misschien toch niet compleet pijnloos.

7. Blah Blah (Abigail Spencer)
Over pijnlijk gesproken, van Blah Blah kan Ted de naam niet eens meer herinneren. Puntje voor hem, hij weet nog wel dat ze liever Blah genoemd wilde worden. Niet de meest opvallende love interest, behalve dat ze erop staat dat iedereen denkt dat Ted haar van kookles kent. Hij verspreekt zich waardoor de kliek al snel weet dat ze elkaar online ontmoet hebben. Zelfs dat blijkt later een eufemisme voor tijdens een spelletje World of Warcraft.

6. Zoey Pierson (Jennifer Morrison)
Opposites attract en in dit geval directe opponenten ook. Ted heeft zijn grote doorbraak als hij het nieuwe kantoor van Goliath National Bank mag ontwerpen. Zoey zet zich in voor het behoud van het neoklassieke hotel The Arcadian, dat voor de constructie van de wolkenkrabber moet wijken. Na een stroef begin waarbij ze elkaar het leven zuur maken (oh ja, en ze is nog getrouwd) worden ze vrienden, en niet veel later een stelletje. Naast haar voorliefde voor architectuur verdient ze credits voor het goed in de vriendengroep liggen. Toch verkiest Ted uiteindelijk zijn droom om bij te dragen aan de skyline van Manhattan boven het samenzijn met Zoey.

 

Credits: CBS

Credits: CBS


5. Naomi (Katie Holmes)
Ted ontmoet Naomi voor het eerst bij een Halloween-feestje in seizoen 1. Helaas raakt hij haar nummer kwijt, en bij iedere volgende verkleedpartij is zijn voornaamste doel om ‘The Slutty Pumpkin’ terug te vinden. Als hij haar jaren later weer tegenkomt blijkt zij dezelfde zoektocht te hebben naar ‘The Hanging Chad’, een politiek grapje dat toen hij nog actueel was al niet grappig was. Zodra ze beginnen met daten komen ze erachter dat de magie zonder de kostuums mist en gaan op vriendelijke voet uit elkaar.

4. Mary the paralegal (Erinn Bartlett)
Met weinigen heeft Ted zo’n instant klik als met Mary. Barney koppelt de twee aan elkaar voor een prijsuitreiking van Robin, maar laat Ted denken dat ze een prostituee is. De eerste avond verloopt meer dan soepeltjes. Blakend van het zelfvertrouwen neemt hij haar meteen mee naar een hotelkamer. Daar gaat het natuurlijk alsnog hartstikke mis, als hij erop aandringt dat ze toegeeft dat ze geen juridisch medewerker is.

Credits: CBS

Credits: CBS

3. Victoria (Ashley Williams)
De enige serieuze concurrent van Robin in het eerste seizoen is Victoria, waarvan de achternaam nooit bekend wordt gemaakt. Ook al doet ze maar een paar episodes mee voor ze naar Duitsland verhuist, ze blijft een open einde. Haar comeback als vriendin van in seizoen 7 is dan ook zeer welkom, al moet ze daarvoor wel haar verloofde bij het altaar achterlaten. Haar hoogtepunt is het opstarten van tedmosbyisnotajerk.com, als tegenhanger van de website waarvan je het adres zelf wel kunt bedenken. Bovendien maakt ze als banketbakker de lekkerste cupcakes van New York. Victoria heeft eigenlijk alles mee, behalve een ziekelijke jaloezie ten opzichte van Robin. Als ze Ted dwingt een keuze te maken, neemt hij de juiste.

2. Robin Scherbatsky (Cobie Smulders)
De rode draad in Ted’s liefdesleven. ‘I love you’ zijn ongeveer de eerste woorden die Ted ooit tegen haar zegt. Het kost hem daarna de hele verdere serie om te ontdekken dat het liefde tussen vrienden is. Dat ze trouwt met Barney helpt daarbij een handje. Toch blijft ze verantwoordelijk voor een paar van Ted’s finest moments, zeker in het eerste seizoen. Hij studeert een regendans in zodat haar kampeertrip met Sandy Rivers niet doorgaat. Het stelen van de blauwe hoorn zet Ted al in de pilot perfect neer als hopeloze romanticus. Om nog maar te zwijgen van het strijkkwartet met geheel blauwe instrumenten dat hij later inzet om haar hart te veroveren.

1. The Mother (?)
Dat Ted zelf ook de ware weet te vinden is een spoiler die al in de naam van de serie zit gebakken. Puur om het feit dat ze hem twee kinderen geeft, moet de moeder deze lijst wel aanvoeren, ook al weten we tot dusver verder weinig tot niets over haar. Geen gezicht, geen naam, niks. Ze speelt basgitaar. Ze is vermoedelijk donkerblond. En ze heeft een gele paraplu. Daar zullen we het waarschijnlijk nog wel even mee moeten doen, want het nieuwe negende seizoen is net aangekondigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.