Credits: Robert Ascroft / USA NetworkCredits: Robert Ascroft / USA Network

Lijstjes van Thijs #7: Kenmerkende kleuren

door • 10/12/2013 • FeaturesReacties (0)394

Onze Thijs houdt niet alleen van tv-series, hij heeft ook een extreme voorliefde voor lijstjes. Voor SERIEVISIE combineert hij die twee interesses op onregelmatige, maar vaste basis. Nu we een heel gave weggeefactie hebben presenteert hij zijn door series geïnspireerde kleurenpalet.

Rood, geel, blauw en alles wat daar tussenin zit kan een geweldige impact hebben. Denk aan het meisje met de rode jas in Schindler’s List, of aan de ogen van Zooey Deschanel. Ze zeggen wel eens dat waar vrouwen het hebben over aquamarijn, magenta en taupe, mannen alleen blauw, paars en bruin zien. Dat kan zijn, maar door de uitvinding van de kleurentelevisie kunnen we die kloof dichten. Iedereen kijkt series. Een paar voorbeelden van kleurbenamingen die we allemaal kennen, en die we te danken hebben aan onze favoriete televisieshows.

8. Donna-rood
Secretaresse maar vooral vertrouweling van Harvey Specter in Suits. Als ze opstaat uit haar cubicle en je haar oranjerode haren ziet wapperen, dan weet je dat er een vlijmscherpe opmerking aan zit te komen. Zie ook: Joan-rood.

7. French horn-blauw
Veel objecten hebben symbool gestaan voor de liefde. Rode rozen en gouden ringen liggen voor de hand, een blauw blaasinstrument wat minder. Als Ted in het eerste seizoen van How I Met Your Mother denkt dat Robin de ware is, steelt hij als Groots Gebaar de hoorn uit het restaurant van hun eerste date.

6. Gunther-wit
Hij had niet altijd evenveel tekst, maar Gunther was altijd aanwezig als blonde rakker achter de bar in Central Perk. Opvallend feitje: Guntherwit is niet de natuurlijke haarkleur van acteur James Michael Tyler. Zijn kapper deed een fataal experiment, vlak voor de audities voor de rol van barista. Gelukkig vonden de makers van Friends het passen, en zo bleef hij 185 afleveringen van Friends lang gewaterstofperoxideerd.

5. Lerenlaarzenrood
“Alweer How I Met Your Mother, Thijs?” Laat me even, ik werk toe naar een awesome winactie, oke? De discussie over de rode laarzen van Ted is verdeeld in twee kampen. Mensen die denken dat hij ze beter bij het grof vuil kan zetten, en Ted zelf.

4. Orange Is The New Black-oranje
Toegegeven, de felle kostuums uit Orange Is The New Black zijn gewoon overgenomen uit de echte Amerikaanse gevangenissen. Maar een internationale hitserie met twee kleuren in de naam verdient gewoon een vermelding in dit lijstje.

3. Joan-rood
De magnifieke Marilyn Monroe van Sterling Cooper is de blauwdruk voor alle roodharige secretaresse-rollen sinds Mad Men. Zie ook: Donna-rood.

2. Heisenbergblauw
Drugsgebruikers in de wijde omgeving van Albuquerque weten: als het niet blauw is, dan is het geen topkwaliteit. De scheikundeleraar turned drugsbaron Walter White uit Breaking Bad weet als geen ander hoe je crystal meth maakt. Blue Sky, bitch!

1. Paraplu-geel
Nog één keer How I Met Your Mother dan, om het setje primaire kleuren compleet te maken. Acht seizoenen lang moesten we wachten op een glimp van de moeder van Teds kinderen. Nu het eind van de serie in zicht is hebben we inmiddels een gezicht bij alle verhalen, maar lang moesten we het doen met haar kenmerkende knalgele paraplu. En die kunnen je nu winnen, klik snel hier!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.