Credits: Dinand van der Wal / VARACredits: Dinand van der Wal / VARA

Lieve Liza: seizoen 1

door • 13/03/2013 • RecensiesReacties (2)723

Cast Gijs Naber, Elisa Beuger, Loes Haverkort, Abel Nienhuis, Mike Libanon, Carolien Spoor en Isa Hoes
Genre Komedie
Speelduur 30 minuten
Aantal afleveringen 10
Zender Nederland 3 (NTR/ VARA/ VPRO)

Plot Mark, een tamelijk egocentrische sportjournalist, moet wegens bezuinigingen weg bij het voetbalblad waar hij werkt. Hij wordt overgeplaatst naar het vrouwenmagazine Liza, waar hij de brievenrubriek Lieve Liza mag gaan verzorgen.

Memorable quote Mark tegen zijn collega’s aan de lunchtafel: “Kan er nou in godsnaam niet eens een keer iets anders gekocht worden dan die fucking hüttenkäse?”

Opvallend In de een-na-laatste aflevering onthult niemand minder dan Johan Derksen het nieuwe voetbalblad Johan. Hij heeft namelijk een gastrol in Lieve Liza. Veel acteertalent heeft Derksen niet nodig. De voetbaljournalist speelt gewoon zichzelf.

Hoe zit het in elkaar? Hoe graag Mark ook terug wil naar de sportredactie, voorlopig zit hij nog wel even tussen de vrouwelijke collega’s van magazine Liza. Allemaal vrouwelijke collega’s? Geen probleem voor een man lijkt ons, maar het beantwoorden van de vragen in de Lieve Liza rubriek is voor een mannenbrein toch wat lastig. Gelukkig heeft Mark een privéleven waarin alles misgaat. De relatieperikelen die Mark meemaakt met zijn vriendin Suus geven hem de nodige inzichten om zijn werk als Lieve Liza steeds beter te doen.

Waarom wel? Het is heerlijk om te kijken naar een man die zich moet redden op een vrouwenredactie. Op een komische manier word je als kijker continu geconfronteerd met de man-vrouwverhoudingen. Gijs Naber zet het karakter Mark sterk neer. Was Mark in het begin van de serie nog een lompe, te relaxte knul, aan het eind van de serie kan Mark zich bijzonder goed inleven in de vrouw. Kon elke man dat maar.

Waarom niet? Leuk hoor die man-vrouwgrappen, maar na een tijdje gaat het vervelen. Het idee is leuk: een man die een rubriek met vragen van vrouwen moet beantwoorden. Jammer dat je bij elke aflevering al kunt raden hoe de aflevering zal verlopen: Mark moet weer in de huid kruipen van Lieve Liza, er gebeurt iets in zijn privéleven en daardoor komt hij op een geniaal antwoord voor de vraag van de Lieve Liza rubriek.

Blijven kijken? Het is nog niet bekend of er een tweede seizoen komt. Gezien de lage kijkcijfers van seizoen één is dit ook maar de vraag. Lieve Liza nog nooit gezien? Als je houdt van man-vrouwgrappen en het verhaal je aanspreekt moet je de serie zeker kijken. Echter zal je dan wel de dvd moeten kopen, want online is de serie momenteel niet te zien.

Gerelateerde berichten

2 Responses to Lieve Liza: seizoen 1

  1. fred f zegt:

    dit is de slechtste serie ooit

  2. Mariska zegt:

    Ik vond dit echt een hele leuke serie, heb ervan genoten, was alleen tegelijk met Divorce op tv, daarom hebben veel mensen hem niet gezien. Ik hoop dat er een vervolg komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.