Credits: Victor Arnolds / NCRVCredits: Victor Arnolds / NCRV

Levenslied: seizoen 1

door • 08/04/2013 • RecensiesReacties (0)697

Cast Anna Drijver, Tijn Docter, Cees Geel, Caro Lenssen, Guy Clemens, Hans Dagelet, Nadja Hüpscher en Sabri Saad el Hamus
Genre Drama
Speelduur 45 minuten
Aantal afleveringen 10
Zender Nederland 1 (NCRV)

Plot De leden van het koor Bij Hoog en Laag in Haarlem zijn gewone burgers. Iedereen heeft zijn eigen problemen, maar als ze zingen hoeven ze even niet meer aan alle hectische situaties van het dagelijks leven te denken. Betty (Anna Drijver) is de dirigent van het koor en ook zij heeft geen probleemloos leven.

Memorable quote Koorlid Dylan legt aan zijn buurvrouw uit waarom hij geen tweepersoonsbed heeft: “Ik had eigenlijk niet verwacht dat er ooit iemand bij mij zou blijven slapen.”

Opvallend Seizoen één werd uitgezonden in het voorjaar van 2010. Wij waren dan ook verrast te horen dat er een tweede seizoen komt. Ruim drie jaar later pakt Levenslied de draad weer op. Wij zijn benieuwd of het eerste seizoen niet allang is weggezakt bij menig Levenslied-kijker.

Hoe zit het in elkaar? Gedurende de serie leer je de koorleden beter kennen. Iedereen heeft wel een probleem en je volgt de ontwikkelingen rondom het probleem gedurende de serie. Ieder koorlid heeft dus eigenlijk zijn eigen verhaallijn, maar door het koor, de gesprekken tussen de koorleden en de liedjes blijft het één groot geheel. Dirigente Betty speelt een duidelijke hoofdrol in de serie.

Waarom wel? De verhaallijnen zijn geloofwaardig en redelijk te volgen. Pluspunten voor Anna Drijver, ze speelt de rol als dirigente goed. Ook spreekt de verhaallijn rondom Bobby, haar zoontje die niet meer bij haar mag wonen, ons aan. Het wordt zelfs nog een beetje spannend aan het einde van de serie. We moeten ook toegeven dat het gezang best wel aardig klinkt en een leuke afwisseling is.

Waarom niet? Na het kijken van een aflevering moet je even bijkomen. Alle problemen in de serie werken nou niet bepaald ontspannend en dat wordt dan ook nog eens versterkt door de dramatische pianomuziek dat vrij vaak te horen is. De makers hebben het genre drama wel erg serieus genomen, want humor ontbreekt in deze serie. De serie is wat ons betreft heel zwaar en daar worden wij nou niet bepaald gelukkig van.

Blijven kijken? De verhaallijnen zijn best prima en het gezang tussendoor is best leuk, maar ontspannen doet het niet. Wij hopen dat de makers een flinke dosis humor en een paar vrolijke liedjes in seizoen twee hebben gestopt.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.