Credits: FXCredits: FX

Legit: pilot

door • 18/01/2013 • RecensiesReacties (0)429

Cast Jim Jefferies, Dan Bakkedahl, DJ Qualls en Mindy Sterling
Genre Komedie
Speelduur 22 minuten
Première 17 januari 2013
Zender FX (Amerika)

Plot De Australische komiek Jim Jefferies speelt zichzelf in Legit. Wanneer hij naar Amerika emigreert, trekt hij in bij zijn beste overzeese vriend Steve (Dan Bakkedahl), die hij kent uit zijn tijd als uitwisselingsstudent. Steve’s broer Billy (DJ Qualls) zit door een spierziekte in een rolstoel. Jim en Steve nemen het op zich om hem te laten ontmaagden en de drie gaan op road trip naar een bordeel in Las Vegas.

Opvallend FX zendt in Amerika al een serie uit over het leven van een alleenstaande komiek die zichzelf speelt. Louie heeft er inmiddels drie volledige seizoenen opzitten. Oh, en de prostituee die Billy uitkiest is een rol van Kate Luyben. In het echte leven is zij Jefferies’ vriendin.

Waarom wel? Jefferies’ humor is hard, maar hij durft op deze manier wel serieuze thema’s aan te kaarten. In deze pilot bijvoorbeeld de vrijheid van de ernstig gehandicapte Billy om te beslissen over zijn eigen geluk. DJ Qualls is zoals gewoonlijk niet alleen grappig, maar ook overtuigend. In dit geval is dat des te knapper omdat hij iemand met musculaire dystrofie neerzet.

Waarom niet? Soms zijn de cynische opmerkingen zo direct dat het even zoeken is naar de grap. Een paar keer ontbreekt die zelfs compleet. Het aantal keren hardop lachen blijft ver achter vergeleken bij de stand-up-shows van de hoofdpersoon. Het script van deze aflevering doet ook wel verdacht veel denken aan de Vlaamse film Hasta La Vista uit 2011.

Blijven kijken? We twijfelen nog. Voor een komedie mag het allemaal nog wel wat grappiger. Zeker van een professional verwachten we meer lachmomenten. De rol van DJ Qualls kan misschien net genoeg motiveren om toch voor de tweede aflevering te gaan zitten.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.