Credits: TNTCredits: TNT

Legends: pilot

door • 15/08/2014 • RecensiesReacties (0)742

Cast Sean Bean, Ali Larter, Steve Harris, Tina Majorino, Amber Valetta en Mason Cook
Genre Actie/misdaad
Speelduur 40 minuten
Première 13 augustus 2014
Zender TNT (Amerika)

Plot Undercover FBI-agent Martin Odum (Sean Bean) verdiept zich ogenschijnlijk moeiteloos in zijn rollen als infiltrant, maar de grens tussen zijn undercover personages en de werkelijkheid lijkt plots niet meer wat het is als hij wordt geconfronteerd door een mysterieus figuur.

Opvallend Acteur Sean Bean gaat in zijn rollen, voor zowel televisie als film, bijna altijd dood. Of zijn personage het einde van deze serie halt of het er toch levend van afbrengt, zal moeten uitblijken.  

Waarom wel? Na zo’n tien minuten gekeken te hebben naar Legends lijkt de serie zich niet echt te onderscheiden van andere actieseries. Schieten, federale organisaties; het oude liedje. Los van het acteerwerk van Sean Bean, die gelijk laat zien waarom hij één van de betere Engelse acteurs van zijn generatie is, krijgen wij het gevoel dat dit inderdaad de zoveelste ‘standaard’ actieserie gaat worden waarbij we onszelf kunnen afvragen of er überhaupt  nog eentje van nodig is. Tot het moment waarop hoofdpersoon Martin Odum wordt benaderd door een onbekend persoon, die zijn wereld op zijn kop zet. Is hij wel wie hij denkt dat hij is? Wie is deze mysterieuze man?  Een goede plottwist die de pilot direct in een stroomversnelling brengt. Plots is het meer dan een FBI-agent die erg goed is in zijn werk: het vlekkeloos aannemen van andere identiteiten tot in de kleinste details (een stotteraar) aan toe. Het brengt de actieserie de verdieping die hard nodig is. En als dat niet genoeg is, dan kunnen mannen altijd nog genieten van Ali Larter, die geen dag ouder lijkt dan toen ze zo’n acht jaar geleden in Heroes speelde.

Waarom niet? Na het zien van deze aflevering zullen de meeste mensen geboeid zijn. Maar is het genoeg? Zijn er binnen tien seconden een handvol betere series te noemen? Zeker weten. Tegenwoordig zijn er (gelukkig!) zoveel series dat het al lastig genoeg is om je vol overtuiging op een nieuwe te storten. Dat heeft deze serie een beetje tegen zich. Legends is goed. Beter dan goed zelfs. Maar ook weer niet super goed, en er zijn genoeg series die dat wel zijn.

Blijven kijken? Ondanks dat er zat betere series zijn, is Legends in zijn genre een sterke serie. Het mysterieuze element en het gevoel dat je overhoudt na de pilot doet je toch verlangen naar meer. Meer Legends. Als je tenminste niets beters te doen hebt, zoals Game of Thones kijken.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.