Credits: HBOCredits: HBO

The Leftovers: pilot

door • 29/07/2014 • RecensiesReacties (0)733

Cast Justin Theroux, Amy Brenneman, Liv Tyler, Margaret Qualley, Ann Dowd en Christopher Eccleston
Genre Drama/thriller
Speelduur 72 minuten
Première 28 april 2014
Zender HBO (Amerika / Nederland)

Plot Op mysterieuze wijze verdwijnt plotseling 2% van de wereldbevolking. De achterblijvers zijn in verwarring en proberen allemaal op hun eigen manier om te gaan met bekenden of geliefden.

Opvallend De serie is gebaseerd op het boek The Leftovers van Tom Perrotta, die ook meewerkt aan de serie. De andere grote naam achter The Leftovers is Damon Lindelof, die ook één van bedenkers en schrijvers van de hitserie Lost is.

Waarom wel? The Leftovers doet niks om ons ook maar enig idee te geven over wat er gebeurd is. Alles is in mysterië gehuld. Waarom is twee procent van de wereldbevolking verdwenen en waar zijn ze de mensen heen? Wat doet de in het wit geklede en zwijgende cultus en waardoor is de familie van politieagent Kevin Garvey uit elkaar gevallen? In de pilot is nog bijna niks verklaarbaars gebeurd en dat zet ons op een prettige manier aan het denken.

Waarom niet? Alleen al in de pilot zitten zeker zes plotlijnen. De kans is niet alleen groot dat afleveringen daardoor lastig te volgen zijn, maar de kans is ook groot dat de serie niet genoeg snelheid krijgt omdat van alle verhaallijnen elke aflevering een klein stukje verteld moet worden. In de eerste aflevering lijkt dat al te gebeuren, maar dat kan ook zijn omdat ze alle geheimen nog zo vaag mogelijk willen houden.

Blijven kijken? Ja! Van alle opgeworpen vragen is een groot deel ook echt interessant. Niet alleen zijn de grote overkoepelende vragen erg boeiend, ook lijkt elk personage een geheim te hebben. En er is (naast het boek lezen) maar één manier om die geheimen te ontrafelen, blijven kijken.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.