Credits: TV LandCredits: TV Land

Kirstie: pilot

door • 05/12/2013 • RecensiesReacties (0)336

Cast Kirstie Alley, Eric Petersen, Rhea Perlman en Michael Richards
Genre Komedie
Speelduur 22 minuten
Première 5 december 2013
Zender TV Land (Amerika)

Plot 
Maddie Banks (Kirstie Alley) heeft het helemaal voor elkaar: ze is een musicalster op Broadway, is rijk en heeft zelfs een Tony gewonnen. Maar dan staat haar zoon Arlo (Eric Petersen), die ze 26 jaar geleden opgegeven heeft voor adoptie, ineens onverwachts op de stoep. Tot overmaat van ramp past hij ook nog eens totaal niet in haar wereldje, maar wil hij wel graag zijn biologische moeder leren kennen.

Opvallend De komedieserie is vernoemd naar hoofdrolspeelster Kirstie Alley, terwijl haar personage Madison Banks heet. De titel heeft inhoudelijk dus eigenlijk helemaal niks met de serie te maken.

Waarom wel? Een succesvolle vrouw die na 26 jaar haar zoon voor het eerst weer ziet. Het klinkt als een simpel, maar prima concept, waar je best wat leuke verhaallijnen uit zou kunnen halen. Vooral de bijrollen zijn in deze nieuwe serie erg leuk: de assistente Thelma, die zorgzaam maar toch ook cynisch is en de chauffeur die er bijhoort, maar toch ook weer niet. Ze zorgen samen voor goede anekdotes en houden de serie luchtig. Zoon Arlo scoort ook goed. Ondanks zijn onhandige looks blijft hij wel trouw aan zichzelf en komt daardoor heel oprecht over.

Waarom niet? Het wil niet helpen dat we ten eerste de hoofdpersoon al niet heel leuk vinden en dat het verhaal ook nog eens compleet om haar draait. Ook is het allemaal net iets té: het egoïsme en de arrogantie van Maddie, de onwetendheid van Arlo en het enorme verschil tussen moeder en zoon. Zoals we gewend zijn heeft ook deze typische komedie een live publiek en maken ze ook maar wat graag gebruik van een lachband, die ook een tikkeltje te overdreven is.

Blijven kijken? Nee. Er zijn al genoeg goede sitcoms op televisie en daar kan deze toch echt niet aan tippen. Helaas voor Kirstie, maar wij slaan ‘m voortaan over.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.