Credits: ABC FamilyCredits: ABC Family

Kijken met kerst: de beste specials

door • 26/12/2014 • FeaturesReacties (0)475

Natuurlijk, kerst is er om met je familie door te brengen en veel te veel te eten. Maar als al het lekkers van de kerstdiners naar binnen geschoven is en de familieleden net iets te dronken beginnen te worden, kruip dan lekker op de bank met één (of meer natuurlijk) van deze kerstafleveringen. Want stiekem is er niks fijner dan kerst afsluiten met je favoriete televisievrienden.

Pretty Little Liars – How the ‘A’ Stole Christmas
Het is de guilty pleasure van elke 20-something vrouw, en wie zegt dat het niet zo is, durft het gewoon niet toe te geven. Na alle geliefde Halloween-afleveringen was daar dit jaar ineens een prachtig sprookjes winterwonderland. Santa-boxers, schitterende jurken (zie foto) en een freaky scène à la Rear Window. What’s not to like?

The O.C. – The Best Christmukkah Ever
We zijn The O.C. natuurlijk eeuwig dankbaar voor het creëren van personages Summer en Seth, maar ook zeker voor het grootmaken van Chrismukkah. Nee, we gaan de term niet uitleggen. Wie het niet weet, heeft wat gemist, en moet nodig gaan bijkijken. Het begon allemaal in The Best Christmukkah Ever, en vele afleveringen volgden, maar Summer en Anna die vechten om Seth blijft favoriet.

The West Wing – Noël
Het is misschien geen typische kerstaflevering vol kerstbomen en cadeaus, maar het is wel één van de allerbeste afleveringen van The West Wing die zich toevallig afspeelt tijdens kerst. Yo-Yo Ma treedt op tijdens een kerstfeestje en Josh draait door, in de nasleep van de schietpartij. Met op de achtergrond wat kerstlichtjes praat hij met Leo, die natuurlijk wel een praatje klaar heeft.

Parenthood – What to My Wondering Eyes
Pak de tissues er maar bij, want de Parenthood-kerstaflevering is er eentje om flink bij te janken. Niet in de laatste plaats vanwege de video die Kristina voor haar kinderen opneemt, just in case. En zoals we mogen verwachten van dit heerlijke familiedrama, eindigt alles met precies de soort scène die we met kerst willen zien: alle Bravermans komen knus bij elkaar, lachend (of misschien wel huilend).

Friends – The One with the Holiday Armadillo
Natuurlijk kan Friends niet ontbreken, want de sitcom sloeg nooit een kerstaflevering over. Die ene waar Ross te laat is om een knap kerstkostuum te huren, is waarschijnlijk onze favoriet. Want wat als er geen kerstmanpak meer te huur is? Juist, dan ga je gewoon als Holiday Armadillo, heel logisch natuurlijk. Gelukkig voor zoon Ben kwam Santa toch nog wel langs.

Gilmore Girls – Forgiveness and Stuff
Ruziën, daar komen families ook echt niet onderuit tijdens kerst, dat weten de Gilmores maar al te goed. Alle chaos en stress wordt een van de familieleden dan ook iets te veel, maar dat is natuurlijk weer juist de uitgelezen kans om alles goed te maken. Bovendien zit er een Santaburger in deze aflevering en is dit het begin van Luke en Lorelai, compleet met (kerst)cadeau en al.

Gossip Girl – Roman Holiday
Ook aan de Upper East Side betekent kerst een hoop gedoe. Blairs vader komt eindelijk eens op bezoek, alleen tot Queen B’s ongenoegen komt hij niet alleen en dus is het schaatsen in Central Park ineens met vader en zijn nieuwe vriend, Roman. Dat inspireert het tienermeisje natuurlijk tot bitchy acties, waar alleen zij mee weg komt. Oh en verderop proberen Dan en Serena elkaar te verrassen.

Six Feet Under – Pilot
De meest donkere, dramatische kerstaflevering uit het rijtje. Six Feet Under begint namelijk met kerst, alleen is er weinig merry aan. De patriarch van de Fisher familie, die ironisch genoeg zelf een uitvaartcentrum runnen, legt het loodje op kerstavond. We leren de chaotische, dysfunctionele familie kennen terwijl ze rouwen om hun vader.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.