Credits: Fred Norris / The CWCredits: Fred Norris / The CW

Kijkdate met Kirsten en Steffie

door • 01/01/2013 • FeaturesReacties (0)289

Hoofdredacteuren Kirsten en Steffie kijken allebei net iets te veel tv-series en doen dit soms ook samen, maar dan wel op afstand. Hun verwondering over en bewondering voor de wekelijkse dosis series verwerken ze in de kijkdate, zodat iedereen een beetje mee kan kijken.

Wat een kijkdate is? Het op afstand tegelijkertijd kijken van dezelfde tv-serie en er tijdens het kijken ook over praten via Whatsapp. Gezien wij niet in dezelfde stad of zelfs niet bij elkaar in de buurt wonen, maar wel veel dezelfde series kijken, kunnen we op deze manier toch samen kijken.

Wat er eerst was, de term kijkdate of het fenomeen zelf, weten we eigenlijk niet. Het begin is moeilijk te achterhalen, maar laten we zeggen dat het is begonnen met One Tree Hill. Die serie staat bij ons allebei hoog op het lijstje van favoriete series aller tijden. Dus kijken we er, allebei achter onze laptops, graag tegelijkertijd naar. We bestelden zelfs de laatste dvdbox tegelijk, maar dat is weer een ander verhaal.

Brooke’s bruiloft in One Tree Hill zorgde voor één van de betere momenten uit de kijkdategeschiedenis. Nog nooit stuurden we tijdens het kijken van een serie zoveel berichten. Die jurk! De speech, zo mooi! Wat lief! Het is het tofst als we tegelijkertijd hetzelfde denken. Het gebeurt namelijk vaak dat we precies dezelfde opmerkingen sturen.

Ook Pretty Little Liars, met name de jaarlijkse super spannende Halloween aflevering, is perfect voor een kijkdate. De niet sarcastische OMG’s en WTF’s die we heen en weer sturen, zijn dan niet meer te tellen. We gillen zelfs tegelijk tijdens het kijken naar die serie. Af en toe is er trouwens het probleem van niet gelijk lopen. Dan gilt de één terwijl de ander dat gilwaardige moment nog moet zien.

De afgelopen weken keken we naar Homeland op maandagavond, wat meestal uitdraaide op maandagnacht. We verbaasden ons over de acties van crazy Carrie, vroegen ons af of ze nou echt verliefd op Brody was en ergerden ons aan zijn chagrijnige dochter Dana. Tijdens de finale van het tweede seizoen vielen we eerst bijna in slaap. Op Whatsapp riepen we dingen als ‘Duurt lang!’ en ‘Actie graag’. Homeland maakte het in de laatste minuten een beetje goed met ons, we kregen inderdaad actie en konden weer termen als ‘Waaaaaat’ laten vallen.

Nu vormen we samen ineens de hoofdredactie van ons eigen online magazine en kunnen we series kijken claimen als werk. Dat is maar goed ook, jullie zouden ons anders verslaafd noemen. Vanaf begin deze maand hebben we allebei zo’n vijftien series te volgen. Door SERIEVISIE zijn daar eigenlijk nog meer series bijgekomen. Zo beginnen we nu aan How I Met Your Mother, Game of Thrones (Kirsten) en doen een poging om weer bij te raken met Mad Men (Steffie). Om maar niet te beginnen over de nieuwe series die deze maand in première gaan. Genoeg om over te praten dus. Kijken jullie mee?

(Af en toe zijn onze kijkdates via Twitter te volgen: @kiekiek en @steffievanrhee)

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.