Credits: Carin Baer / ABCCredits: Carin Baer / ABC

Kijkdate #9 Terugkeer van ijskoninginnen

door • 03/10/2013 • FeaturesReacties (0)398

Hoofdredacteuren Kirsten en Steffie kijken allebei net iets te veel tv-series en doen dit soms ook samen, maar dan wel op afstand. Hun verwondering over en bewondering voor de wekelijkse dosis series verwerken ze in de kijkdate, zodat iedereen een beetje mee kan kijken.

Het nieuwe televisieseizoen is al ruim een week in volle gang, maar voor ons telt het nu pas echt. Waarom? We hadden eindelijk weer een knappe kijkdate. Revenge is terug, en dus moesten we wel samen naar de seizoenspremière kijken.

Gelukkig begint Revenge weer een beetje op Revenge te lijken. De nieuwe showrunner maakt het allemaal wat simpeler, maar het blijft natuurlijk wel lekker dramatisch. Victoria en Emily bundelden hun krachten en waren samen echt ijskoud. Ze verbanden Ashley op een manier waar Gossip Girls Blair trots op zou zijn. “You two are evil”, vond de wanhopige PR-dame. Inderdaad. De ijskoninginnen zijn terug.

Drama was er vooral ook met Jack. Want, wat zou hij tegen Emily gaan zeggen na haar grote onthulling? We kunnen dan ook niet ontkennen dat er hartjes en kreten als “aww!” in ons Whatsappgesprek te lezen waren toen hij eindelijk verscheen. Natuurlijk zoals altijd in zijn goede ouwe bar. In ieder geval, Jack gedroeg zich wispelturig en dus wij ook. Van blij en liefkozend gingen we naar boos. Of hij niet even leuk kon doen. Dus Jack, kan je dat volgende week doen op verzoek van de hoofdredactie?

Ondertussen was Nolan er gewoon weer voor wat komisch vermaak. Zijn ‘Nolan 2.no’ en ‘Ashley Davendeported’ waren fout, maar stiekem toch ook weer erg grappig. Zijn entree via de lucht was trouwens een combinatie van dramatisch en komisch, maar uh, vooral vreemd en nogal random. Op het eerste feestje van het wraakzuchtige nieuwe jaar waren er wel meer dingen vreemd, vonden wij. Dingen als “Haha die jurk van Ashley, bah” en “Die jurk van Emily is ook niet mooi” waren er op onze schermpjes te lezen. Sorry, we blijven toch meisjes.

En hoe heerlijk het ook is dat onze series weer terug zijn, we vinden het niet altijd even makkelijk. Een beetje goed series volgen is namelijk nog best wat werk. Na zo’n lange zomer zonder onze geliefde series vergeten we namelijk wel eens wat. Dat er dan nog een nieuwe Franse chick bij kwam, hielp ook niet echt. Gelukkig had Homeland, waar we ook meteen maar een stukje van keken toen we toch bezig waren, daar wel iets op gevonden. Simpel maar effectief: Een behoorlijk uitgebreide recap voordat de première echt begon. “Thanks voor de recap.” Wij zijn weer bij.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.