Credits: Victor Arnolds / NTRCredits: Victor Arnolds / NTR

Kijkdate #8 Zusjes special

door • 29/06/2013 • FeaturesReacties (0)466

Credits: Victor Arnolds / NTR

Credits: Victor Arnolds / NTR

Hoofdredacteuren Kirsten en Steffie kijken allebei net iets te veel tv-series en doen dit soms ook samen, maar dan wel op afstand. Hun verwondering over en bewondering voor de wekelijkse dosis series verwerken ze in de kijkdate, zodat iedereen een beetje mee kan kijken.

Eigenlijk is het een beetje vals spelen, maar deze keer was de kijkdate niet op afstand en kwam er dus geen Whatsapp aan te pas. Wat een luxe, heerlijk in bioscoopstoelen wegzakken om naar afleveringen één, drie en vijf van de nieuwe NTR-serie Zusjes te kijken.

Eén, drie en vijf horen we jullie al hardop denken. Ja, wij vonden het vooraf ook wat vreemd, en nieuwsgierig als we zijn vroegen we waarom we die afleveringen te zien kregen. Het antwoord was simpel en achteraf gezien best logisch. Op deze manier konden we meer van de ontwikkelingen zien die gedurende de negendelige serie zullen plaatsvinden. Dat bleek ook zo te zijn.

Oké, maar eerst nog even de nodige informatie om de rest van deze kijkdate te kunnen volgen. Zusjes is een nieuwe Nederlandse dramaserie en is vanaf oktober bij Zapp te zien, maar wij kregen nu al een voorproefje tijdens de perspresentatie. De serie gaat over de zusjes Mitzi (Charlie Chan Dagelet) en Eefje (Chloé Leenheer) die om praktische redenen samen op kamers in Amsterdam gaan.

Wie Zapp hoort, denkt meteen aan een jeugdserie. Dat Dunya & Desie‘s Dana Nechushtan de regie in handen heeft, was voor ons nog een reden om dat te denken. Het enige kinderlijke aan de serie is Eefje. Het jongste zusje is in alles extreem, vooral haar gedrag, en dat maakt haar wat kinderachtig. Ze slaat met deuren, schreeuwt dat het nu echt uit is met haar vriendje en ontloopt huisarrest door via haar slaapkamerraam het huis te verlaten. Het werd ons misschien af en toe iets te gek. Dat Chloé Leenheer haar al hoge stem nog overdreven aanzet maakt het nog moeilijker om Eefje, die ook nog eens liefkozend muis genoemd wordt, niet kinderlijk te vinden. Gelukkig kwamen we er halverwege de serie wel achter dat ze complexer is dan ze lijkt.

Verder is Zusjes echt niet alleen geschikt voor jongeren, merkten wij tot onze verbazing. Mitzi is juist ontzettend volwassen voor haar leeftijd en thema’s als identiteit en opgroeien staan centraal. Ook is de serie niet bang om onderwerpen als overspel en psychische problemen aan te snijden, maar bovenal gaat het over familie. Die familie wordt in dit geval afgemaakt door moeder Winnie (Terence Schreurs) en vader Rob (Loek Peters). Toen we hoorden dat Schreurs de moederrol vertolkt, keken we elkaar even verward aan, maar dat nemen we nu meteen terug. Wat is de actrice goed in de huid van de lieve, maar voorspelbare moeder gekropen.

Ondanks de serieuze thematiek valt er genoeg te lachen. Vooral Loek Peters zorgt voor komische momenten. Het onhandige gestuntel van zijn personage is aandoenlijk en lachwekkend. Hij bedoelt het allemaal goed, maar komt toch in ongemakkelijke of vervelende situaties terecht. Wij schoten meteen in de lach toen zijn werknemer Sonja, gespeeld door Ricky Koole, halfnaakt in zijn meubelzaak stond en hij daar ontzettend droog op reageerde. Er was meteen geen twijfel meer over mogelijk, Zusjes is eigenlijk gewoon een tragikomedie voor het hele gezin.

Achteraf konden we lekker napraten met elkaar, maar ook met de cast van Zusjes. Hoe dat was? Bekijk hier alvast ons eerste video-interview.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.