Credits: Patrick Wymore / The CWCredits: Patrick Wymore / The CW

Kijkdate #6 90210’s hangover bezorgt kater

door • 13/03/2013 • FeaturesReactie (1)222

Hoofdredacteuren Kirsten en Steffie kijken allebei net iets te veel tv-series en doen dit soms ook samen, maar dan wel op afstand. Hun verwondering over en bewondering voor de wekelijkse dosis series verwerken ze in de kijkdate, zodat iedereen een beetje mee kan kijken.

Een week lang keken we uit naar 90210’s zogenaamde Hangover aflevering. De promo had ons lekker gemaakt voor Dude, Where’s My Husband? en ons zelfs zo ver gekregen dat we vorige week al besloten dat dit wel een kijkdate moest worden. Wat viel dat tegen, zeg. Misschien was het moment voorafgaand aan het kijken nog wel het mooist. Het bleek weer eens dat wij elkaar goed begrijpen als het op tv-series aankomt. Precies op hetzelfde moment stelden we voor om zo de kijkdate maar eens te beginnen. Als dat geen basis is voor een goed hoofdredactioneel duo, wat dan wel?

Voor wie de aflevering of de promo niet gezien heeft, moeten we misschien even uitleggen wat een Hangover aflevering is. Ja, inderdaad, het heeft alles te maken met de gelijknamige film. Onze lievelingsserie One Tree Hill kwam in 2011 met één van de grappigste afleveringen ooit, die overduidelijk geïnspireerd was door de populaire Hangover film. Brooke’s bachelorette party liep totaal uit de hand en de volgende ochtend waren er alleen maar vraagtekens. Brooke’s trouwring was weg, Millicent had zowel een nieuwe bijnaam als een tatoeage en er skateboardde een hond door het huis.

Door One Tree Hills aflevering The Drinks we Drank Last Night, zelfs de titel is beter, lag onze lat dus hoog. Onze teleurstelling over 90210’s versie begon al toen we ons eerst door tien minuten vol ander drama moesten worstelen. Wij wilden dronken drama en wel meteen. Toen dat eenmaal langzaam op gang kwam, was het nogal ongeloofwaardig. Jammer dat de ijdelheid niet bij hoge uitzondering aan de kant gezet kon worden, want niemand die half ondersteboven op een bank wakker wordt heeft nog zulk haar.

Adrianna’s haar met skunk stripes was trouwens afgekeken van Millie’s tramp stamp. Net zoals de rest van de hele ‘oh my god, wat is er gebeurd gisteren?’ scène ons behoorlijk aan One Tree Hill deed denken. Terwijl de meiden het antwoord op die vraag zochten, wat ze heel gemakkelijk afging, kregen wij ook nog allerlei andere saaie verhaallijnen te zien. De aflevering werd nog enigzins opgeleukt met gastrollen van The Real Housewives of Beverly Hills‘ Brandi Glanville en Camille Grammer. Die realityserie is een guilty pleasure van één van ons (Kirsten), maar de dames mogen nog wel iets aan hun acteerskills doen voor ze nog eens aan zoiets meewerken.

Achteraf gezien bleken alle goede momenten in de promo te zitten. Slim, daarom is het ook een promo. Zelfs de grote ontdekking viel tegen. Een grotere anticlimax had er niet kunnen zijn. Dat Naomi met zichzelf was getrouwd bracht bij ons niets meer los dan “hmmm” en “dat dat kan”. Het maakte weinig indruk. “One Tree Hill was veel beter” was dan ook onze simpele conclusie. Hoe kan het ook anders? One Tree Hill is awesome.

Gerelateerde berichten

One Response to Kijkdate #6 90210’s hangover bezorgt kater

  1. Marloes zegt:

    One Tree Hill 4evah.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.