Credits: NBCCredits: NBC

Kijkdate #5 Smash

door • 12/02/2013 • FeaturesReacties (0)397

Hoofdredacteuren Kirsten en Steffie kijken allebei net iets te veel tv-series en doen dit soms ook samen, maar dan wel op afstand. Hun verwondering over en bewondering voor de wekelijkse dosis series verwerken ze in de kijkdate, zodat iedereen een beetje mee kan kijken.

Smash begon aan het tweede seizoen met een dubbele aflevering. Dat werd ons iets te veel na een lange dag, dus keken we de afleveringen verrassend genoeg niet achter elkaar. Om het nog ingewikkelder te maken keken we de eerste helft van aflevering twee ook niet synchroon. Geoefend als wij zijn met kijkdates liepen we uiteindelijk wel gelijk. “Er praat nu een man met een heeeeeele gekke stem” was de mooiste uitspraak tijdens het stukje dat we niet synchroon keken. “Hahaha die stem” volgde vijf minuten later. Het was dus overduidelijk over welke man het ging.

In de allereerste aflevering dook Jennifer Hudson (zie foto), dunner dan ooit, ineens op als Veronica. Natuurlijk begon ze spontaan met Karen een duet te zingen, want dat kan zonder repetitie in een musicalserie. Wij waren trouwens stiekem jaloers op Karens perfecte haar en natuurlijk op haar talent. Nee, wij kunnen niet echt zingen.

Het leek haast of er dit seizoen meer liedjes zijn. Een gek muzikaal momentje vond plaats toen Karen in een bar stiekem naar een live liedje van de new guy luisterde en dit via een telefoongesprek met Derek deelde. Ze had haar telefoon niet eens op speaker staan, dus wij begrepen niet helemaal hoe Derek het goed zou kunnen horen. Ook was het nogal knap dat new guy piano speelde en er ook ineens allemaal andere instrumenten te horen waren. Non diegetisch, wist één van ons (Kirsten) te vertellen vanwege het net afronden van een Filmstudies minor. Ja, die kijkdates zijn nog behoorlijk leerzaam.

Tom maakte een grapje over dat samenwonen met Julia net een sitcom zou zijn. Natuurlijk konden wij niet anders dan meteen aan Will & Grace denken waarin Debra Messing ook een homo als huisgenoot heeft. Was het een subtiele verwijzing of kunnen wij gewoon alleen nog maar aan series denken? Twee dagen en één aflevering later werd het voor ons wel heel erg Will & Grace met een scène waarin Julia maar niet uit bed wil komen en Tom haar probeert op te vrolijken. Niet dat we dat erg vonden, want Debra Messing is zo misschien wel op haar best.

De eerder genoemde new guy was trouwens de rode draad in zowel de seizoenpremière als in onze kijkdate. We zeiden van alles over hem. Het woord arrogant viel zeker geregeld. Natuurlijk draaide hij aan het eind van de tweede aflevering al een beetje bij. Zijn naam weten we alleen nog steeds niet, dus tot de volgende kijkdate blijft hij voor ons gewoon de new guy.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.