Credits:  Todd Williamson / APCredits: Todd Williamson / AP

Kijkdate #3 Golden Globes special

door • 14/01/2013 • FeaturesReacties (0)507

Hoofdredacteuren Kirsten en Steffie kijken allebei net iets te veel tv-series en doen dit soms ook samen, maar dan wel op afstand. Hun verwondering over en bewondering voor de wekelijkse dosis series verwerken ze in de kijkdate, zodat iedereen een beetje mee kan kijken.

Onze eerste grote awardshow als hoofdredacteuren van SERIEVISIE. Vorig jaar keken we allebei nog thuis vanuit bed en dit jaar deden we dat nog steeds. Sommige dingen veranderen nooit. Al droomden we natuurlijk behoorlijk weg bij het onrealistische idee dat wij daar ooit langs de rode loper staan.

Die rode loper viel dit jaar trouwens een beetje tegen. Zooey Deschanels rode jurk was mooi. Marion Cotillard was prachtig in een rode Dior. Naomi Watts schitterde ook in rood. Over Golden Globe winnares Claire Danes’ rode jurk zeiden we allebei ‘simpel en mooi, maar saai.’ De andere jurken waren raar, te groot, te klein of gewoon lelijk. Sienna Millers outfit was zelfs al het voorgaande. Zij is één van onze favoriete stijliconen, maar moest die titel gisteren inleveren. Conclusie: De rode jurken wonnen het van alle andere jurken.

Maar we dwalen af. De ceremonie begon beter. Het was even gedoe met een goede livestream, maar toen kon er gelachen worden om de reeks openingsgrappen van hosts Tina Fey en Amy Poehler. Dat Lena Dunham even een signaal moest geven als ze gedwongen werd om al die naaktscènes te doen in Girls. Eerlijk is eerlijk, wij vroegen het ons ook af. Lena was de laatste die lachte, want ze won wel mooi Beste Actrice in een Komedieserie. Haar speech, met spiekbriefje en al, vonden we de liefste van de avond. Als wij ooit een speech moeten geven, staan we daar precies zo te trillen.

Wat ook een kunst is, is het live berichten de wereld in sturen over de winnaars. Niet dat er nog veel volgers wakker waren. (Ja dit is een oproep voor meer nachtbrakende serieliefhebbende volgers.) Samen live Tweeten is zo makkelijk nog niet. “Om en om?” “Ja is goed!” Het leek een simpel plan. “Twitter doet het niet. Doe jij deze?” “Stream loopt vast. Doe jij ‘m?” “He, weer gemist!” “Jouw stream loopt achter!” “Het gaat te snel!” “Ik Tweeten?” “Ik las de winnaar al op Twitter voordat ik het hoorde.” “Godver, weer geen beeld.” “Oké, ik zit er nu echt klaar voor.” Wie niet gelooft dat het ons uiteindelijk echt gelukt is, mag het controleren op ons Twitteraccount.

“Hopen dat Claire wint!” “Claire moet weer winnen!” Claire wint Beste Actrice in een TV-Serie Drama. Dit gebeurt er op Whatsapp: “Jeeeee” en “Yesssss!” We vinden dat we onszelf nu wel kenners mogen noemen, want ons portret van Claire Danes stond al klaar. Sorry dat we van jou geen portret hebben Damian, maar natuurlijk waren we blij toen je won. Don Cheadle is een baas, wilden we Tweeten. Dat deden we niet, maar hij is het natuurlijk wel omdat hij de Golden Globe voor Beste Mannelijke Hoofdrol in een TV-Serie Komedie binnensleepte. Met Louis C.K. waren we ook blij geweest, met Matt LeBlanc niet, dus dit was prima.

Uiteindelijk was het vechten tegen de slaap. De ene helft van ons redactioneel duo haalde het einde wel (Kirsten) de andere helft (Steffie) moest afhaken voordat Girls de Golden Globe voor Beste Komedieserie kreeg.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.