Credits: Merlijn DoomernikCredits: Merlijn Doomernik

Kijkdate #11 Hollands Hoop

door • 24/09/2014 • FeaturesReacties (0)456

Hoofdredacteuren Kirsten en Steffie kijken allebei net iets te veel tv-series en doen dit soms ook samen, maar dan wel op afstand. Hun verwondering over en bewondering voor de wekelijkse dosis series verwerken ze in de kijkdate, zodat iedereen een beetje mee kan kijken.

Persvoorstellingen zijn altijd één van de grootste voordelen van het zijn van hoofdredacteur, want wie wil er nou niet de nieuwste series al eerder zien? Precies. In het geval van Hollands Hoop was het echter nog net iets beter dan normaal. Dat begon al bij de binnenkomst in stijl, want de groene consumptiemuntjes zaten in een doorzichtig plastic zakje met daarop een wietblad afgedrukt. Leuk detail. Alleen had één van ons (Steffie) niet helemaal begrepen dat de serie over wiet ging, volgende keer toch even beter de uitnodiging lezen.

Uiteindelijk bleek die onwetendheid wel goed te zijn, want Hollands Hoop was daardoor een nog grotere verrassing. Dat was de leader ook al, want nog nooit zagen we een Nederlandse serie met zulke geweldige openingcredits. Het liedje is perfect (speciaal voor de serie gemaakt door Janne Schra en haar vriend Torre Florim van De Staat) en sluit geweldig aan bij de mysterieuze beelden van de hoge velden. We fluisterden meteen woorden als ‘wow’ en ‘mooi’. Later bleek dat ook de cast zelf nog steeds onder de indruk is van de leader. Gedeelde goede smaak dus.

Van die cast waren wij op onze beurt dan ook weer onder de indruk. Marcel Hensema, die trouwens ook een rolletje had in die andere Nederlandse serie over een criminele organisatie (inderdaad Penoza), was vanaf het eerste moment geweldig. Al waren wij wel even in de war wat er nou met hem aan de hand was, want Hollands Hoop begint elke aflevering met een moment dat zich eigenlijk pas later afspeelt, heerlijk voor de spanningsopbouw wel. We zagen hem in een prachtige donkere scène opkrabbelen in zijn met modder besmeurde pyjama opkrabbelen vanaf de grond, meteen waren wij verkocht. Of nou ja, dat waren we dus na die leader al hè.

Wel iets spannender dan van te voren gedacht. Af en toe keken we elkaar gespannen aan, want ondanks dat we de schrikmomenten soms zagen aankomen (denk aan een scène waarin iemand in een cel aangevallen wordt), trapten we er toch wel in. Maar iets wat we misschien nog minder zagen aankomen, gebeurde ook: we moesten lachen. Soms zachtjes grinniken, en soms eigenlijk net iets te hardop lachen (want persvoorstelling etiquette is om dit niet te doen, nou Hollands Hoop liet ons geen keuze).

Na twee afleveringen waarbij wij op het puntje van onze stoel zaten, moesten wij de zaal verlaten voor onze interviews met de cast. Hè wat vervelend nou. Ja, stiekem dachten we dat wel even, want die afleveringen waren zo goed en nieuwsgierig makend dat we graag ook die derde wilde zien, die afgespeeld werd terwijl wij met Marcel Hensema, Kim van Kooten, Martijn Lakemeier en Cynthia Abma spraken.

Dat was natuurlijk wel weer fijn, want wat spraken die bevlogen over dit project. Benieuwd waarom zij zo trots op Hollands Hoop zijn en waarom jij straks moet gaan kijken? Klik dan hier voor de interviews met Marcel Hensema en Kim van Kooten en hier voor onze gesprekken met Martijn Lakemeier en Cynthia Abma.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.