Credits: Warner BrosCredits: Warner Bros

Kijkdate #10 Veronica Mars-film

door • 21/03/2014 • FeaturesReacties (0)498

Hoofdredacteuren Kirsten en Steffie kijken allebei net iets te veel tv-series en doen dit soms ook samen, maar dan wel op afstand. Hun verwondering over en bewondering voor de wekelijkse dosis series verwerken ze in de kijkdate, zodat iedereen een beetje mee kan kijken.

Hoofdredacteur zijn is fijn. Dat weten wij best wel, maar daar werden wij extra aan herinnerd toen de uitnodiging voor de Veronica Mars-film op onze mat viel. Oké, hij kwam gewoon per e-mail binnen, maar toch. De film, als opvolger van de serie met Kristen Bell, komt in Nederland helaas niet uit in de bioscoop, toch hadden wij het geluk om ‘m op groot scherm te zien tijdens een eenmalige vertoning in Tuschinski.

Stiekem hadden we voor deze exclusieve screening op wat première glamour gehoopt. Helaas moesten we het doen met de kleinste bioscoopzaal en de voorste rij, want ondergetekenden waren iets aan de late kant. We zijn er overigens van bewust dat naast elkaar in een bioscoop zitten niet helemaal aan het concept van de kijkdate voldoet, maar gelukkig maken we die regels zelf en voor Veronica Mars mogen we daar best van afwijken. Als dat voor haar niet kan, voor wie dan wel?

Eigenlijk wilden wij al kijken voor de vertoning, gezien de film al een kleine week online beschikbaar is. Gelukkig was dat er toch niet van gekomen, want op het witte doek is alles toch net iets beter (ook al ziet het er vanaf de eerste rij soms iets te groot uit). Veronica die zelf even de gebeurtenissen uit het verleden voor ons in een recap samenvatte, het slimme gebruik van het welbekende We Used To Be Friends en een Kickstarter-grapje zorgden ervoor dat we er meteen inzaten. Alhoewel, soms was dat best lastig met al het harde gelach om ons heen. Dan keken we elkaar aan met blikken die zoveel betekenden als ‘Zo grappig is het toch ook weer niet?’.

Maar natuurlijk was Kristen Bell wel echt net zo grappig als toen ze Veronica Mars in de serie vertolkte. Sarcasme verleer je niet, blijkt maar. Haar super skills als privé-detective ook niet. Haar stun gun en leren jasje kwamen weer uit de kast, of eigenlijk uit een doos gelabeld met accessoires, en wij kregen het idee alsof er geen moment voorbij was gegaan. Ze loste de zaak zelfs zo snel op, dat één van ons zich afvroeg of ze ook niet even een bezoekje aan Rosewood kon brengen. Echt, ze hebben Veronica’s hulp nodig daar.

Dat kan niet omdat ze het te druk heeft met het redden van haar ex Logan. Een goed doel vinden wij, want toen hij hun romance epic noemden, maakten wij automatisch echte meisjes geluiden zoals ‘aaahhh’. Dat wij sowieso al team Logan waren, heeft daar natuurlijk alles mee te maken. Sorry Piz (wie heet er trouwens zo?), die break-up scène vonden we echt wel twee seconden zielig, maar tegen een man in uniform kun je niet op.

Het einde laat genoeg ruimte open voor een tweede film, en gezien maker Rob Thomas zelfs heeft gezegd dat hij graag van Veronica Mars een lowbudget James Bond-achtige reeks wil maken, houden wij ons aanbevolen voor de volgende. Alleen dan niet meer op de eerste rij, please.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.