Credits: Prashant Gupta / FXCredits: Prashant Gupta / FX

Justified: seizoen 4

door • 03/04/2013 • RecensiesReacties (0)519

Cast Timothy Olyphant, Walton Goggins, Joelle Carter, Nick Searcy, Ron Eldard en Jim Beaver
Genre Drama/actie
Speelduur 38-45 minuten
Aantal afleveringen 13
Zender FX (Amerika)
Awards Geen

Plot In het huis van de vader van US Marshal Raylan Givens (Timothy Olyphant) wordt een oude tas met sporen cocaïne en een identiteisbewijs gevonden. Het blijkt van een misdadiger te zijn die al jaren op de vlucht is. Raylan Givens gaat op zoek naar de man en neemt het daarbij niet zo nauw met de regels. Maar hij is niet de enige die de crimineel graag te pakken krijgt.

Memorable quote Raylan Givens: “Did you not wake up this morning thinking this was another opportunity to mess up some bad guy’s day? I did.”

Opvallend Hoofdrolspeler Timothy Olyphant werd bekend door zijn hoofdrol in Deadwood. In Justified zijn ook een hoop van de andere acteurs uit die serie te zien.

Hoe zit het in elkaar? Het probleem van Justified is dat het tweede seizoen zo enorm goed was dat de volgende seizoenen er niet meer aan kunnen tippen. Ook seizoen vier kreeg dus met enorm hoge verwachtingen te maken. Maar na een stroef begin eindigt ook dit seizoen op een vrij hoog niveau.

Waarom wel? Je kijkt Justified voor de chemie tussen Raylan Givens en Boyd Crowder (Walton Goggins). Hun dialogen horen bij het beste wat televisie op dit moment te bieden heeft. Twee mannen aan tegenovergestelde kanten van de wet, die niet met en niet zonder elkaar kunnen leven. Het is elk seizoen weer de vraag wat er om hun heen gebeurt. Deze keer komt de maffia uit Detroit om de hoek kijken. Zowel Givens als Crowder worden bedreigd en tegen elkaar opgezet. Hierdoor moeten ze af en toe samenwerken. Elk personage in dit seizoen heeft zijn voors en tegens, zelfs bij de ergste misdadiger krijg je begrip voor zijn acties. Wij vinden dat erg knap gedaan.

Waarom niet? Raylan Givens is een soort supercop. Hij doorziet alle plannetjes, schiet altijd raak en komt steeds net op tijd. Die perfectie kan na een tijdje tegen gaan staan. En ook bij de relatie tussen Givens en Crowder vraag je je af of dat in het echt niet allang tot de dood van één van de twee zou hebben geleid.

Blijven kijken? Dit vierde seizoen heeft een mooi afgerond einde. Net als de vorige seizoenen overigens. Er is geen enorme cliffhanger. Maar zender FX heeft al een vijfde seizoen besteld en die moeten we gaan bekijken. Alleen al om te zien of de makers hun hoge niveau kunnen vasthouden.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.