Credits: Michael Yarish / AMCCredits: Michael Yarish / AMC

Acteur: Jon Hamm

door • 27/12/2012 • Acteurs / ActricesReacties (0)439

Naam Jon Hamm
Geboortedatum 10-03-1971
Geboorteplaats St. Louis, Missouri

Series
– Mad Men (65 afleveringen)
– 30 Rock (7 afleveringen)
– What about Brian (6 afleveringen)
– The Division (16 afleveringen)
– The Unit (5 afleveringen)
– Providence (18 afleveringen)

Hoe het begon Jon Hamm is een klassiek voorbeeld van een acteur die jaren moest knokken om als acteur rond te komen. Na jaren kloten in L.A. gaf Hamm zichzelf een deadline. Voor zijn dertigste moest hij doorbreken, anders zou hij ermee stoppen. In 2000 kreeg hij zijn eerste contract voor Providence en er volgden er veel series en films.

Meest bekend van Sinds 2007 is Hamm de grote ster van populaire AMC serie Mad Men. Hier speelt hij Don Draper, een vrouwenverslinder en creatief directeur van een reclamebureau, afspelend in de jaren ’60.  Voor zijn rol won hij in 2008 een Golden Globe, en de jaren erop werd hij ook genomineerd.

Talenten Naast het feit dat Hamm een voorbeeld is voor vele mannen en een ‘lustobject’ voor vrouwen, laat hij in interviews vaak zien dat hij over een grote dosis humor beschikt. Dat liet hij natuurlijk ook al meerdere malen merken in Saturday Night Live.

Opvallend Al sinds ver voor ze beroemd werden, zijn Jon Hamm en Paul Rudd goede vrienden. Daarnaast is Hamm ook al sinds 1998 samen met zijn vrouw Jennifer Westfeldt. Zij regisseerde onlangs de film Friends with Kids, waar Hamm en bijna de hele overige cast van Bridesmades, allen in het echt ook goede vrienden van elkaar, in spelen.

Memorabele quotes Jon Hamm: “I never minded standing up and looking like an idiot, which is tremendously helpful in this industry and not so much in others.”

Don Draper (Mad Men): “If you don’t like the conversation, change it.”

Kijktip Natuurlijk moet je Mad Men kijken om Jon Hamm op zijn best te zien. Het is niet voor niets één van de meest aangeprezen series van de afgelopen jaren. Kijk ook eens naar de gastrol van Hamm in 30 Rock of zoek een aantal interviews op op Youtube, erg leuk!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.