Credits: Cate Cameron / The CWCredits: Cate Cameron / The CW

iZombie: pilot

door • 23/03/2015 • RecensiesReacties (0)890

Cast Rose McIver, Malcolm Goodwin, Rahul Kohli, Robert Buckley, Molly Hagan, Nick Purcha en Aly Michalka
Genre Drama/horror
Speelduur 42 minuten
Première 17 maart 2015
Zender The CW (Amerika)

Plot Na een uit de hand gelopen feestje op een boot, komt medisch student Liv Moore (Rose McIver) terug als zombie. Om haar honger naar hersenen te stillen, gaat ze bij een mortuarium werken. Want zo lang ze deze behoefte bevredigd, kan ze haar menselijkheid behouden. Al snel blijkt echter dat met elk stel hersenen dat ze eet, ze ook de eigenschappen en herinneringen van die persoon absorbeert. Deze kennis gebruikt ze om de oorzaak van hun dood te achterhalen met de hulp van een collega in het mortuarium en een politiedetective.

Opvallend iZombie is bedacht en gemaakt door Rob Thomas, dezelfde man die verantwoordelijk was voor Veronica Mars, en dit is absoluut te merken. De manier van filmen, de voice-over en de wijze waarop het verhaal wordt verteld, hebben allemaal erg veel weg van zijn vorige populaire serie. Hopelijk kan hij voor iZombie naar mate de tijd vordert een eigen identiteit creëren.

Waarom wel? Fans van Veronica Mars zullen de serie absoluut wel kunnen waarderen, aangezien het een beetje een vergelijkbare opzet heeft. De toevoegingen van stripboekanimaties aan de droge humor à la Veronica en een vrij aparte verhaallijn maken het tot een onderhoudende serie. De cast is ook lekker gevarieerd en het is bijzonder om te zien hoe anders (en bijna onherkenbaar) de hoofdpersoon, Liv, eruitziet voor en na haar transformatie tot zombie.

Waarom niet? De pilot was vrij gehaast en ging nogal snel over op de orde van de dag en de kern van de serie. Dit kwam allemaal nogal abrupt over, maar dit zou wellicht in de toekomst nog een reden kunnen hebben. Verder is het te hopen dat de serie nog meer een eigen identiteit krijgt en niet een “Veronica Mars, maar dan anders” wordt. Het verhaal is ook wat te oppervlakkig en mag nog wel de nodige diepgang vergaren.

Blijven kijken? Jawel, de serie verdient een kans. De kern is goed en hoewel er nog vrij veel ontwikkeling nodig is, biedt het geheel absoluut perspectief. Zeer waarschijnlijk de moeite van het volgen waard dus.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.