Credits: FXCredits: FX

It’s Always Sunny in Philadelphia: seizoen 8

door • 07/09/2013 • RecensiesReacties (0)545

Cast Charlie Day, Glenn Howerton, Rob McElhenney, Kaitlin Olson, Danny DeVito en Mary Elizabeth Ellis
Genre Komedie
Speelduur 30 minuten
Aantal afleveringen 10
Zender FX (Amerika)
Awards People’s Choice Award voor Favorite Cable TV Comedy

Plot De vier arrogante, asociale en psychisch diep gestoorde vrienden Charlie (Charlie Day), Mac (Rob McElhenney), Dennis (Glenn Howerton) en Dee (Kaitlin Olson) runnen een bar in Philadelphia. Als echte ‘wereldverbeteraars’ raken ze keer op keer verwikkeld in de meest uiteenlopende maatschappelijke kwesties.

Memorable quote Mac: “No matter. I’m righteous. I’m not gonna stand here and present some egghead scientific argument based on fact. I’m just a regular dude. I like to drink beer. I love my family. Rock, flag, and eagle – right, Charlie?”

Opvallend Op IMDB staat deze serie op de 31e plaats, wat opvallend hoog is voor een komedieserie, en laat hiermee drama grootheden als Mad Men, Dexter en Boardwalk Empire achter zich op de lijst van beste TV-series.

Hoe zit het in elkaar? Dit seizoen, en eigenlijk elk ander seizoen van It’s Always Sunny in Philadelphia, is moeilijk te beschrijven en eigenlijk ook te bevatten. Deze gitzwarte komedie is al jarenlang bezig met verschrikkelijk leuke humor te brengen aan de kijker, maar krijgt daar echter lang niet altijd de erkenning voor die het verdient. Met name tijdens de eerste seizoenen werd deze serie bestempelt als een cult-serie. Daar is ondertussen gelukkig al lang geen sprake meer van. Waar andere komedieseries stoppen, gaat Philly verder. Die grap die eigenlijk niet kan, kan hier lekker wel. En dat is de kracht van de serie, er zijn geen taboes.

Waarom wel? Waarom zou je één van de allerbeste humoristische series van dit moment links laten liggen? De vaak voorspelbare, oppervlakkige en nette humor van alle andere series die al jarenlang worden herhaald op de buis, is niet terug te vinden in Philly. Beleef dat ene heerlijke, maar oh zo rommelige moment van je jeugd, waarbij de chocolademelk uit alle gaten van je lijft ontsnapte, opnieuw tijdens sommige scènes van deze unieke, vreemde, foute, maar gruwelijk grappige serie. Seizoen acht pakt in vergelijking met de voorgaande jaren grootser uit dan. Nog vaker wordt de grens opgezocht en gevonden. Nog bombastischer, nog gekker, nog beter geschreven dan voorheen. De personages zijn na acht jaar lang zo ongelooflijk sterk naar de kijker toe gegroeid, daar kan menig serie een puntje aan zuigen. Inclusief langlopende komedieseries als Friends, Frasier en Seinfeld.

Waarom niet? Houd je van lief, aardig en simpel? Stof dan snel je Friends DVD’s af en zie hoe Rachel en Ross voor de veertiende keer uit elkaar gaan en lach om Joey’s taart eet-capaciteiten. Philly is echt, rauw, choquerend en neemt zeker geen blad voor de mond.

Blijven kijken? Je hebt geen keuze! Als je namelijk aan It’s Always Sunny in Philadelphia bent begonnen, is er geen houden meer aan. Gelukkig is het negende seizoen al bezig en staat het tiende voor de deur.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.