Credits: NBCCredits: NBC

Ironside: pilot

door • 04/10/2013 • RecensiesReacties (0)351

Cast Blair Underwood, Brent Sexton, Kenneth Choi, Spencer Grammer, Pablo Schreiber, Neal Bledsoe
Genre Drama/misdaad
Speelduur 42 minuten
Première 2 oktober 2013
Zender NBC (Amerika)

Plot Robert Ironside (Blair Underwood) is een politieagent die door een kogel van een collega in een rolstoel terecht is gekomen. Hij lost misdaden op en probeert tegelijk te wennen aan het leven in een rolstoel.

Opvallend Geen van de acteurs in Ironside heeft een enorme carrière achter zich. Ze hebben allemaal wel wat rolletjes in series gehad, maar nog nooit een serie echt gedragen. Een hoop nieuwe namen dus. Leuk is dat Holly gespeeld wordt door de dochter van Kelsey Grammer (Frasier). Ironside is overigens een remake van een serie die van 1967 tot 1975 liep en waarvan 199 afleveringen zijn uitgezonden.

Waarom wel? Als je gek bent op de politie en je elke politieserie volgt kan Ironside daar ook prima bij. De vooruitblik op het eerste seizoen die je aan het einde van de pilot krijgt hint naar een zaak waarbij Ironside over de rand van de wet gaat en daar problemen mee krijgt. Dus dat zou best nog een interessante verhaallijn kunnen worden.

Waarom niet? Aan de pilot is niks bijzonders. Het lijkt een hele standaard politieserie, met als enige unieke punt dat Robert Ironside in een rolstoel zit. Maar verder is hij een standaard supercop in deze serie. Zo eentje die op de juiste plek staat als een verdachte vlucht en als enige een bewijsstuk vindt. Dit hebben we al veel te vaak gezien. Daarnaast is de zaak die in de pilot moet worden opgelost ook niet al te interessant.

Blijven kijken? Er zijn veel te veel series over politieagenten, dus een serie moet er wel enorm bovenuit steken wil hij overleven tussen al dat geweld. Ironside lijkt dat niet te lukken, dus wij haken af.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.