Credits: Omroep MAXCredits: Omroep MAX

Internationale topseries bij Omroep MAX

door • 10/04/2013 • NieuwsReacties (0)673

Deze zomer zendt MAX maar liefst drie topseries uit, die zich allen afspelen in de belangrijkste periodes van de vorige eeuw.

The Kennedys gaat over het leven van de meest geruchtmakende presidentiële familie die Amerika ooit heeft gekend. In Land Girls zien we de dappere vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog alles verlieten om lid te worden van de Women’s Land Army en in Call the Midwife volgen we het leven van verloskundingen in de late jaren ’50 in Londen. Een zomer vol nostalgie bij Omroep MAX.

The Kennedys (27 mei t/m 5 juni, elke werkdag om 17.35 uur op NED 2)
The Kennedys is een Emmy-winnende Canadese dramaserie en neemt historische gebeurtenissen als vertrekpunt voor een intiem portret van één van de rijkste, machtigste en meest tragische families die de Amerikaanse politiek gekend heeft.

In de eerste uitzending gaan we terug naar 8 november 1960, de dag waarop John F. Kennedy door het Amerikaanse volk als president wordt gekozen. In de afleveringen die volgen zien we de Kennedy´s zowel politiek als privé in een diepe crisis storten, terwijl in flashbacks getoond wordt hoe de grenzeloze ambitie van patriarch Joe Kennedy Sr. de weg naar het presidentschap van zijn zoon voorbereidde.

Rollen in The Kennedys worden vertolkt door andere andere Katie Holmes en Greg Kinnear.

Call the Midwife (6 t/m 27 juni, elke werkdag om 17.35 uur op NED 2)
De succesvolle BBC-serie Call the Midwife gaat over het leven van verloskundigen, die in de late jaren ‘50 werkten in de Londense volkswijk East-End. De serie, gebaseerd op de gelijknamige memoires van de voormalige verloskundige Jennifer Worth, vertelt de reeks van de pas afgestudeerde Jenny, die samen met de nonnen van het Nonnatus House-klooster het hoofd probeert te bieden aan de verloskundige problemen in een straatarme Londense wijk.

Call the Midwife is één van de best bekeken Britse programma´s van het afgelopen jaar met gemiddeld 9 miljoen kijkers per aflevering.

Land Girls (9 t/m 30 augustus, elke werkdag om 17.35 uur op NED 2)
Land Girls is een BBC-serie over de belevenissen van jonge Britse vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog als vrijwilliger gaan werken op het platteland. Land Girls was de koosnaam voor deze vrouwen die huis en haard achterlieten om als lid van de Women’s Land Army de Britse landbouw draaiende te houden.

In deze dramaserie volgen we de belevenissen van vier van deze dappere dames: de nuchtere Annie, haar vrolijke zus Bea, de onhandige Joyce en de koele Nancy. Het leven van deze stadsmeiden komt op zijn kop te staan als ze zomaar van de ene op de andere dag heel hard moeten werken op het platteland. Ze worden snel volwassen en sluiten vriendschappen voor het leven. Overdag werken ze zij aan zij met krijgsgevangenen. Hun vrije tijd brengen ze samen door. Terwijl ze wachten op nieuws over hun dierbaren dreigt er van alle kanten gevaar. En dat gevaar is niet alleen afkomstig van de vijand.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.