Credits: CBSCredits: CBS

Intelligence: pilot

door • 10/01/2014 • RecensiesReacties (0)417

Cast Josh Holloway, Meghan Ory, Marg Helgenberger, Michael Rady, Tomas Arana, John Billingsley en P.J. Byrne
Genre Drama/actie
Speelduur 42 minuten
Première 7 januari 2014
Zender CBS (Amerika)

Plot Gabriel Vaughn (Josh Holloway) is de eerste mens ooit met een super computermicrochip in zijn hersenen. Hij staat in direct contact met elke beveiligde internetserver in de hele wereld. Zo kan hij inbreken in elke datacomputer en het land beschermen tegen vijanden van binnen en buitenaf.

Opvallend Het boek Phoenix Island van John Dixon wordt gezien als het bronmateriaal voor Intelligence, maar de serie zou inmiddels zo ver van het originele verhaal in het boek afgeweken zijn dat schrijver Michael Seitzman scheiding van rechten werd verleend door de Writers Guild of America.

Waarom wel? De serie is spannend, heel spannend. We worden er meteen ingezogen en we bekommeren ons al heel snel om Gabriel en zijn collega’s. Er is een goede dosis actie en geweld, maar het overheerst gelukkig niet de hele aflevering. Want buiten supercomputer is Gabriel ook een mens, en die kant wordt goed laten zien. Iets wat de serie nodig heeft om het waarschijnlijk lang interessant te houden.

Waarom niet? Het is niks nieuws. Geen origineel plot, geen originele personages en zelfs geen originele acteurs. Het lijkt er een beetje op dat de hele serie geplukt is uit een grote groep andere Amerikaanse series zoals 24 en Person of Interest. Ook gebeurt er in de eerste aflevering teveel om je concentratie er goed bij te houden, wat het best onduidelijk maakt.

Blijven kijken? Het kan geen kwaad om nog een paar afleveringen te volgen, en te kijken hoe dit zal verlopen. Misschien wordt het origineler als het wat beter uit de verf is gekomen. Maar het heeft tot nu toe nog geen geweldige indruk op ons achtergelaten.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.