Credits: HumorTVCredits: HumorTV

In Den Gulden Draeck: pilot

door • 12/01/2014 • RecensiesReacties (0)422

Cast Jan-Paul Buijs, Korneel Evers, Bas Hoeflaak, Walter Crommelin, David Lucieer en Emilio Guzman
Genre Komedie/fantasy
Speelduur 10 minuten
Première 9 januari 2014
Zender HumorTV (Nederland)

Plot Wekelijks komt een gezelschap van nogal bijzondere wezens bij elkaar, ieder van een verschillende afkomst. De vergaderingen, waarin een nieuw lied wordt voorgesteld aan de groep, worden geleid door de halfling Theuderic Achtervoet (Jan-Paul Buijs). De komst van Jörgen (Emilio Guzman), uit het gelijknamige land Jörgen, wordt in het begin niet heel positief ontvangen door de rest van de groep, maar Theuderic dringt erop aan dat iedereen zichzelf voorstelt.

Opvallend De cast bestaat vooral uit stand-up comedians. Enkele van hen zijn wel vaker te zien geweest in series en films, zoals Korneel Evers in Feuten. Eén van de castmembers is Emilio Guzman, het getalenteerde broertje van Javier, die de serie samen met Thijs van Domburg schreef. En verrassend genoeg is Van Domburg ook stand-up comedian.

Waarom wel? Het is weer eens een ander soort komedieserie dan wat we normaal zien in Nederland. De humor is erg scherp en de grappen komen met een vrij snel tempo. Zoals tijdens de voorstelronde, waarin je de personages meteen goed leert kennen. Met name norse dwerg Donwald, gespeeld door Bas Hoevlaak, weet in de pilot de show te stelen.

Waarom niet? Het zal geen serie zijn waarin veel gebeurt. Het draait om de scherpe humoristische teksten en het speelt zich ook maar op één locatie af. Het helpt wel als je een beetje van het fantasy-genre houdt, anders zullen de grappen niet altijd aankomen.

Blijven kijken? Ja, het is een leuke serie om even tussendoor te kijken. Een aflevering duurt maar tien minuten, maar in die tien minuten schieten ze wel raak met sterke grappen. Daarnaast hebben Guzman en Van Domsburg met hun eigen shows al bewezen sterke schrijvers te zijn.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.