Credits: ABCCredits: ABC

How to Live with Your Parents (For the Rest of Your Life): pilot

door • 04/04/2013 • RecensiesReacties (0)371

Cast Sarah Chalke, Elizabeth Perkins, Brad Garrett, Rachel Eggleston, Jon Dore, Orlando Jones en Stephanie Hunt
Genre Komedie
Speelduur 21 minuten
Première 3 april 2013
Zender ABC (Amerika)

Plot De gereserveerde Polly Green (Sarah Chalke) is de alleenstaande moeder van Natalie (Rachel Eggleston). Wegens de crisis is ze genoodzaakt om in te trekken bij haar veel vrijere ouders (Elizabeth Perkins en Brad Garrett). Haar ex-man Julian (Jon Dore) doet er alles aan om Polly terug te winnen.

Opvallend Hoeveel mensen er precies voldoen aan het profiel van Polly is ons onbekend. Maar iedere gescheiden moeder die weer in het ouderlijk huis woont, heeft bij deze een nieuwe leidraad voor het leven. Alle afleveringen belichten een probleem dat deze bevolkingsgroep onvermijdelijk tegen zal komen. Met titels als How to Not Screw Up Your Kid en How to Fix Up Your Ex denken wij een Ned’s Survival Gids voor single moms te hebben gevonden.

Waarom wel? Het idee voor de serie is leuk gevonden en aardig uitgewerkt bovendien. De wisselwerking tussen de neurotische Polly en haar losgeslagen ouders werkt uitstekend. Alle clichés worden meteen uit de kast getrokken. Polly probeert ’s avonds met een smoesje het huis uit te sneaken voor een date, haar ouders kijken van achter de gordijnen stiekem mee als ze wordt opgepikt. En dan zijn er nog de geluiden die ze uit haar ouders slaapkamer hoort komen.

Waarom niet? ABC heeft HTLWYP(FTROYL), zelfs de afkorting is onmogelijk lang, op de programmering staan als komedie. Daarmee zou de grapdichtheid wel wat hoger mogen, en dat is een behoorlijk understatement. De meeste grappen zijn al eerder gemaakt, en beter. En in hoeveel awkward situaties kun je terecht komen in een aflevering van 21 minuten? Polly’s timing is bijna ongeloofwaardig slecht.

Blijven kijken? Het plot is goed bedacht en biedt gelegenheid tot een hele hoop hilarische situaties. Helaas lost HTLWYP(FTROYL) die belofte nog niet helemaal in. We verwachten iets meer van een ABC-serie met een primetime-plekje. We overwegen nog of we Polly volgende week een herkansing geven.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.