Credits: CBSCredits: CBS

How I Met Your Mother: seizoen 9

door • 03/04/2014 • RecensiesReacties (0)553

Cast Josh Radnor, Neil Patrick Harris, Jason Segel, Cobie Smulders, Alyson Hannigan en Cristin Milioti
Genre Komedie
Speelduur 22 minuten
Aantal afleveringen 24
Zender CBS (Amerika) en RTL (Nederland)

Plot 
De vijf vrienden worden nu eindelijk echt volwassen. Barney (Neil Patrick Harris) en Robin (Cobie Smulders) werken naar hun huwelijk toe en het weekend daaromheen zit vol bijzondere momenten. Lily (Alyson Hannigan) en Marshall (Jason Segel) proberen hun gezin met hun sociale leven te combineren, terwijl Ted (Josh Radnor) eindelijk zijn toekomstige vrouw gevonden heeft.

Memorable quote Marshall: “Why does he keep doing this? He meets them. He likes them way too much. He goes way too big too soon. He ends up blowing it. I can’t take this anymore. He’s fallen in love so many times now.”
Lily: “Not like this. This is different.”

Opvallend Acht seizoenen hebben we op hét antwoord moeten wachten: wie is de moeder? Toen we haar vorige seizoensfinale eindelijk zagen was het liefde op het eerste gezicht en bleek het een uitstekende casting te zijn geweest. Het casten van deze bijzondere rol verliep natuurlijk compleet achter gesloten deuren. Letterlijk, want zelfs haar make-up trailer zat op slot. Voor haar auditie schreven ze een script met een neppe titel, zo saai dat niemand het zou lezen als het toevallig ergens rond zou slingeren. En ook de figuranten op het station in de seizoensfinale vorig jaar waren allemaal crewleden.

Hoe zit het in elkaar? Dit seizoen zat een stuk anders in elkaar dan we gewend waren. Het is het weekend van Barney en Robins bruiloft en dat zal het ook het hele seizoen blijven. Elke aflevering gaat om een gebeurtenis in datzelfde weekend. Maar gelukkig wel met een hoop flashbacks én flashforwards, zodat we ook nog wat over Ted en de moeder te weten komen.

Waarom wel? Man, wat hebben we de afgelopen negen jaar genoten van deze prachtserie, en na al die jaren waren we maar al te blij dat we eindelijk het verhaal van de moeder te horen kregen. Gelukkig was het vertrouwde How I Met Your Mother-gevoel nog altijd goed aanwezig, met name door de vele flashbacks. Hierdoor kwamen alle hoogtepunten van de afgelopen acht seizoenen nog eens voorbij. En ook dit laatste seizoen zat vol hilarische gastrollen: van Marshalls reispartner tot Robins moeder, we hadden ze niet willen missen.

Waarom niet? Hoe gek we ook op een serie kunnen zijn, vroeg of laat moet er toch een einde aan komen. En misschien had dat bij How I Met Your Mother toch iets eerder moeten gebeuren. Steeds vaker betrapten we de schrijvers op saaie afleveringen en flauwe grappen, en ook over het format van dit seizoen zijn we niet heel erg te spreken. Door het hele seizoen om één weekend heen te bouwen, hielden ze weinig ruimte over voor een goed verhaal rondom Ted en de moeder. Jammer, want we blijven achter met een ontevreden gevoel. Wij hebben het idee dat ze er veel meer uit hadden kunnen halen dan dit, wat toch een teleurstelling is.

Blijven kijken? Na negen seizoenen heeft Ted zijn kinderen eindelijk het hele verhaal kunnen vertellen. De serie is tot een einde gekomen, dus nemen we afscheid van McLaren’s, Slapsgiving en Teds verschrikkelijke rode cowboylaarzen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.