Credits: Cliff Lipson / CBSCredits: Cliff Lipson / CBS

How I Met Your Mother: seizoen 8

door • 14/05/2013 • RecensiesReacties (0)256

Cast Josh Radnor, Jason Segel, Cobie Smulders, Alyson Hannigan, Bob Saget en Neil Patrick Harris
Genre Komedie
Speelduur 25 minuten
Aantal afleveringen 24
Zender CBS (Amerika) RTL 5 (Nederland)
Award Nominatie People’s Choice Awards: Favorite Network TV Comedy

Plot Ted (Josh Radnor) is na zeven seizoenen nog steeds niet de moeder van zijn kinderen tegengekomen. Hij blijft ondertussen avonturen beleven met zijn vrienden, terwijl we ook zien hoe Barney (Neil Patrick Harris) en Robin (Cobie Smulders) opnieuw bij elkaar komen, en zich ditmaal ook verloven.

Memorabele quote Robin: “I’m not a virgin! My napkin ring has seen plenty of breadsticks.”

Opvallend In de loop van het seizoen worden er vijf relaties verbroken en drie gestart. Ted en Barney verslijten zelfs allebei meerdere vriendinnetjes binnen de 24 afleveringen.

Hoe zit het in elkaar? De formule van How I Met Your Mother is inmiddels iedereen wel bekend. Ted vertelt aan zijn kinderen hoe hij hun moeder heeft ontmoet, maar vertelt daarbij eigenlijk verhalen over zijn vrienden en hem in New York. De serie zit vol sprongetjes in de tijd naar gebeurtenissen die nog moeten komen of al geweest zijn.

Waarom wel? Omdat je aan het einde van het seizoen eindelijk de moeder te zien krijgt! Helaas zullen we de hele zomer moeten wachten totdat Ted haar ontmoet, want de serie is weer met een jaar verlengd. Pluspunt is wel dat vooral de tweede seizoenshelft een stijgende lijn in kwaliteit laat zien, na een dip die de afgelopen jaren veel mensen deed afhaken.

Waarom niet? Als we eerlijk zijn is de rek nu wel echt uit de serie. De grappen vallen in herhaling, de personages zijn niet meer interessant en wat maakt het eigenlijk uit wie de moeder is? Bovendien verandert de serie van een komedie steeds meer in een drama. Zelfs Barney, die toch lange tijd de grappigste was, wordt langzamerhand een serieus personage.

Blijven kijken? Met nog één seizoen voor de boeg zijn we benieuwd wat de makers ons nog gaan voorschotelen. De laatste afleveringen van dit seizoen geven hoop op de toekomst, dus wie weet komt er nog een sterk seizoen aan. Goed nieuws is ook dat er weinig plot over is, wat veel ruimte overlaat voor waar How I Met Your Mother het beste in was: verhalen vertellen aan de tafel in Maclaren’s.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.