Credits: Richard Cartwright / ShowtimeCredits: Richard Cartwright / Showtime

House of Lies: seizoen 1

door • 18/12/2012 • RecensiesReacties (0)452

Cast Don Cheadle, Kristen Bell, Ben Schwartz, Josh Lawson, Dawn Olivieri, Griffin Dunne, Megalyn Echikunwoke en Donis Leonard Jr.
Genre Komedie
Speelduur 30 minuten
Aantal afleveringen 12
Zender Showtime (Amerika)
Awards Golden Globe Beste Acteur in een Komedieserie (Don Cheadle)

Plot Marty Kaan (Don Cheadle) is een top managementconsultant van de tweede beste firma in Amerika. Samen met zijn team (Kristen Bell, Ben Schwartz en Josh Lawson) reist hij door het hele land om bedrijven te helpen. Wat de consultanten doen? Niet meer dan gebakken lucht verkopen voor belachelijke bedragen. Marty heeft er echt alles voor over om dat te doen.

Memorabele quote Marty: “Listen that’s not really my area of expertise. There are legal consultants but they have to do actual work.”

Opvallend House of Lies is gebaseerd op het boek House of Lies: How Management Consultants Steal Your Watch and Then Tell You the Time van Martin Kihn.

Hoe zit het in elkaar? Een briljante vinding van de makers is het gebruiken van freeze frames. Af en toe staat het beeld stil, maar stapt Marty eruit. Dan loopt hij wat rond en legt als verteller wat dingen uit aan de kijker, die hij recht in de ogen aankijkt. Het is de perfecte manier om de vierde wand te doorbreken. Ook de one-liners zijn zo nu en dan ontzettend scherp.

Waarom wel? Bijna alles wat goed is aan House of Lies, heeft te maken met Don Cheadle. Nog nooit zag je hem zo slim, vuil, narcistisch en manipulatief. Tegelijkertijd geeft hij Marty een ongekende charme mee. Op de een of andere manier kan hij zijn team zelfs geregeld de vraag ‘Who’s your daddy?’ stellen en er nog mee wegkomen ook. Het feit dat het een komedie is met nogal zwarte humor spreekt ook wel voor de tv-serie.

Waarom niet? Het is veel van hetzelfde. Je hoeft niet eens het hele seizoen te kijken om alles wel gezien te hebben. Daarom doen de makers een poging om het verhaal wat steviger te maken en Marty ook een persoonlijke verhaallijn te geven, dat pakt alleen niet goed uit. De kracht zit in de komedie, maar soms doet de tv-serie te hard zijn best om leuk te zijn en is het alles behalve dat.

Blijven kijken? We zijn niet weg van House of Lies, maar voor Don Cheadle willen we seizoen twee nog wel een kans geven.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.