Credits: VARACredits: VARA

Schrijver House of Cards en maker Borgen bundelen krachten

door • 07/04/2013 • NieuwsReacties (0)358

Wat een droomproject: De schrijver van het boek van House of Cards gaat samenwerken met de bedenker van de Deense dramaserie Borgen.

Het is de bedoeling dat het project volgend jaar bij de BBC te zien is. Gek genoeg is er nog niets bekend over de inhoud van de mogelijke serie. Wel heeft House of Cards‘ schrijver Michael Dobbs gezegd dat hij graag het verhaal van Denis Thatcher zou vertellen. “Wat een geweldig personage om een stuk op te baseren. Zonder hem had Maggie het niet kunnen overleven en zo goed kunnen doen als ze heeft gedaan. Maar hij is ontzettend onbegrepen en wonderbaarlijk sterk.”

“Adam Price, de maker van het geweldige Deense politieke drama Borgen (zie foto), en ik zijn bij elkaar gekomen en werken nu aan een groot project. House of Cards meets Borgen, dat is een behoorlijk goede stamboom”, vertelde Dobbs op BBC Radio 4. Momenteel zijn op Netflix de afleveringen van de Amerikaanse aanpassing van House of Cards beschikbaar. Kevin Spacey heeft daarin de hoofdrol. Het derde seizoen van het immens populaire Borgen is vorige maand afgelopen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.