Credits: NetflixCredits: Netflix

House of Cards: pilot

door • 02/02/2013 • RecensiesReacties (0)359

Cast Kevin Spacey, Robin Wright, Jaclyn Jones, Reuel Pendleton, Sakina Jaffrey, Kate Mara en Michael Kelly
Genre Drama/politiek
Speelduur 53 minuten
Première 1 februari 2013
Zender Netflix (Amerika)

Plot Politicus Francis Underwood (Kevin Spacey) verwacht dat de net verkozen President hem Minister van Buitenlandse Zaken zal maken. Als dat tot zijn grote verbazing niet gebeurt, besluit hij zijn eigen plan te trekken en gaat hij een verbond aan met een journaliste van de Washington Herald, Zoe Barnes (Kate Mara).

Opvallend Netflix deed hoofdrolspeler Kevin Spacey en regisseur David Fincher een aanbod dat ze niet konden afslaan. Spacey hoefde geen auditie te doen en er was ook geen pilot nodig om Netflix te overtuigen. Het duo kreeg meteen een contract voor zesentwintig afleveringen verdeeld over twee seizoenen.

Waarom wel? Alles klopt aan Netflix’ nieuwste aanwinst. Het is duidelijk te zien dat er veel geld aan deze serie is besteed. De cinematografie is prachtig, de perfect gekozen muziek is sfeerbepalend en het acteerwerk kon niet beter. Kevin Spacey is te gek als Francis Underwood. Hij is charismatisch, meedogenloos, manipulatief, scherp en slim. De snelle dialogen tussen hem en Robin Wright, die zijn vrouw speelt, zijn ook heerlijk. De pilot heeft sowieso een lekker hoog tempo zonder gehaast aan te voelen.

Waarom niet? Er is eigenlijk maar één echt minpunt aan House of Cards. Af en toe verandert Spacey’s personage in de verteller van de serie. Hij kijkt dan in de camera en geeft de kijker wat achtergrondinformatie of commentaar op een situatie. Het is een geforceerde truc die eigenlijk niets toevoegt. Hoe goed Kevin Spacey verder ook is in deze nieuwe dramaserie, het voelt toch ongemakkelijk. Omdat de serie om politiek draait, wordt het in de pilot al meteen behoorlijk ingewikkeld. Dat zorgt er voor dat de serie niet voor iedereen makkelijk te volgen is.

Blijven kijken? Absoluut! House of Cards legt de lat voor nieuwe series dit jaar hoog. Omdat het een Netflix serie is, zijn alle dertien afleveringen al meteen beschikbaar. Wij maken er een marathon van!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.