Credits: ShowtimeCredits: Showtime

Homeland: seizoen 3

door • 17/12/2013 • RecensiesReacties (0)557

Cast Claire Danes, Damian Lewis, Mandy Patinkin, David Harewood en Rupert Friend
Genre Drama/thriller
Speelduur 50 minuten
Aantal afleveringen 12
Zender Showtime (Amerika) Nederland 3 (Nederland)
Awards Geen

Plot 
 Het is vier maanden nadat een autobom het hoofdkantoor van de CIA met de grond gelijk heeft gemaakt. Carrie (Claire Danes) is als enige overtuigd dat Nicholas Brody (Damian Lewis) onschuldig is. Ze gaat zo ver in haar poging de rest te overtuigen dat Saul (Mandy Patinkin) haar voor haar ‘eigen veiligheid’ laat opnemen. De rest van de wereld wijst intussen met boze vingers naar het overblijfsel van de CIA. Hoe heeft dit ooit kunnen gebeuren? En Brody? Hij schuilt in de krochten van Caracas, Venezuela.

Memorable quote Brody: “It’s me… I’m in Akbari’s office.”

Opvallend Even kwam de dreiging wel erg dichtbij. Eigenlijk zouden ze de Iran-scènes filmen in Israël, maar vanwege veiligheidsproblemen in buurland Syrië besloten de makers de shoot te verhuizen naar de andere kant van de Middellandse Zee: Marokko.

Hoe zit het in elkaar? Om ons even flink in het donker te houden, moeten we een aantal afleveringen wachten voordat we een eerste teken van leven zien van Brody. Eén aflevering lang zien we hoe hij in een onafgebouwd flatgebouw vecht voor zijn leven. En dan verdwijnt hij weer. Intussen zien we hoe Carrie (alweer) doordraait en wordt opgenomen en hoe Saul vecht voor de reputatie van de CIA en een laatste grote actie op poten probeert te zetten. En daar heeft hij één iemand voor nodig: Brody.

Waarom wel? Op momenten is het derde seizoen van Homeland ouderwets spannend. Dan zijn woorden niet nodig. De beelden zijn genoeg om je naar het puntje van je stoel te duwen. En de plottwists! Die zagen we dit keer zeker niet aankomen. Dit mede dankzij de ijzersterke acteerprestaties van Claire Danes en Damian Lewis. Door hen lopen we op onze tenen en daar houden we van. Bovendien is het riskante plan van Saul om een vinger in de pap te krijgen in Iran zo spannend, dat je wel moet blijven kijken.

Waarom niet? Los van de soms vermoeiende emotionele breakdowns van Carrie storen wij ons aan vragen die onbeantwoord blijven. Waarom nemen onbekende mannen uit Caracas Brody onder hun hoede? Hoe kon Brody zonder problemen uit het kantoor van Akbari lopen terwijl hij het meest bekende gezicht op aarde is? En waarom krijgt Carrie promotie terwijl de nieuwe CIA-directeur Lockheart met eigen ogen heeft gezien hoe zij directe bevelen negeert?

Blijven kijken? Het seizoen leek te eindigen met een harde knal, maar liep toch af met een sisser. Toch, of juist daarom, zijn we erg nieuwsgierig wat de makers voor het vierde seizoen in petto hebben.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.