Credits: Twentieth Century Fox Film CorporationCredits: Twentieth Century Fox Film Corporation

Homeland: seizoen 2

door • 17/12/2012 • RecensiesReacties (0)399

Cast Claire Danes, Damian Lewis, Mandy Patinkin, David Harewood, Rupert Friend en Navid Negahban
Genre Drama/thriller
Speelduur 50 minuten
Aantal afleveringen 12
Zender Showtime (Amerika) Nederland 3 (Nederland)
Awards Golden Globes: Beste Dramaserie, Acteur en (Damian Lewis) Actrice (Claire Danes)

Plot Ex CIA-agent Carrie Mathison (Claire Danes) krijgt gelijk over soldaat Nicholas Brody (Damian Lewis), hij staat inderdaad aan de kant van terrorist Abu Nazir (Navid Negahban). Carrie lijkt haar rust gevonden te hebben en is nu lerares, maar de CIA wil haar hulp hebben bij het onderzoek naar Abu Nazir.

Opvallend Ondanks dat Homeland grotendeels over terrorisme gaat en hoe Amerika daar mee omgaat, is het de favoriete serie van president Barack Obama.

Hoe zit het in elkaar? Na het geweldige eerste seizoen vreesde critici en kijkers dat Homeland wel achteruit moest gaan. Ze kregen deels gelijk. Ondanks het goede begin van dit seizoen en meerdere hoogtepunten, waren er ook behoorlijk wat saaie momenten en missers. Ook de geloofwaardigheid wordt steeds minder.

Waarom wel? Sinds Homeland er is, pakt het alle tv-prijzen en dat is terecht. Claire Danes en Damian Lewis behoren tot de beste televisieacteurs van dit moment. De rest van de cast doet het ook zeker niet verkeerd. Bovendien zijn ze gezegend met een gevoelig, maar actueel onderwerp. De spanning die de zoektocht naar terroristen teweeg brengt, is soms ondraaglijk. Wij willen altijd meer zien en blijven lang speculeren over de laatste ontwikkelingen.

Waarom niet? Dit seizoen lijken de onderlinge relaties van de personages een grotere rol te spelen. Helaas zijn die niet altijd even relevant of interessant. Ook ligt het gevaar van over de top gaan op de loer. De schrijvers doen hun best het hoge niveau vast te houden en draaien daardoor weleens door met hun gekke twists.

Blijven kijken? Het is nauwelijks een keuze meer. De seizoensfinale roept zoveel vragen op, verder kijken is de enige manier om antwoorden te krijgen. Nog even geduld, het derde seizoen gaat begin 2013 in productie.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.