Credits: Nicole Rivelli / ABCCredits: Nicole Rivelli / ABC

Herfst tv 2014: niet te missen series

door • 20/08/2014 • FeaturesReacties (0)475

De zomer is bijna voorbij en dat betekent tijd voor een nieuw seizoen. Ja, inderdaad herfst, maar wij doelen natuurlijk op het nieuwe televisieseizoen. Benieuwd wat er allemaal aan komt? Wij zetten de meest veelbelovende series voor je op een rijtje.

Dat series over personages uit stripboeken het tegenwoordig goed doen, is inmiddels wel duidelijk. Deze herfst komt er daarom weer een hele lading bij en vooral Fox lijkt hoge ogen te gooien met Gotham. In de Batman-prequel draait het eigenlijk vooral om de jonge jaren van detective James Gordon (Ben McKenzie). Hij is nieuw bij de politie en moet meteen een grote moordzaak oplossen, namelijk die van de ouders van Bruce Wayne, die we later kennen als Batman. Vanaf 22 september bij Fox.

De grote sterren blijven naar het kleine scherm komen. ABC heeft actrice Viola Davis (The Help) gestrikt voor dramaserie How to Get Away with Murder (zie foto). De nieuwe serie krijgt een plek op de donderdagavond samen met hitseries Scandal en Grey’s Anatomy, wat het de avond van Shonda Rhimes maakt, want zij is wederom uitvoerend producent. Dat kan vanaf 25 september alleen maar intrige betekenen in de serie die draait om een rechten docent, die samen met haar studenten in een echte moordzaak verwikkeld raakt.

In ons eigen land verwachten wij heel veel van Hollands Hoop, en niet onterecht. De eerste afleveringen kregen we al eerder te zien en beloven een (zoals de cast zelf aangaf) on-Nederlandse serie, die drama op een meesterlijke manier met komedie combineert. De serie draait om Fokke (Marcel Hensema) die een boerenbedrijf van zijn vader erft, maar daar blijkt een criminele organisatie aan vast te zitten. Geweldig gedraaid en misschien nog wel beter geacteerd. Kijken! Vanaf 27 september op Nederland 2 (NTR/VARA/VPRO).

Op 2 oktober is NBC aan de beurt met komedie A to Z. Het netwerk wilde de moordende concurrentie voor zijn en zette de pilot daarom al in augustus online. Cristin Milioti, die door haar rol als de moeder in How I Met Your Mother ineens de rollen voor het uitkiezen had, is perfect gecast als de cynische advocaat Zelda. Haar tegenspeler Ben Feldman (Mad Men) vertolkt de rol van de hopeloos romantische Andrew en kon ook geen betere keuze zijn. De romantische komedieserie vertelt het hele verhaal van hun relatie en is uiterst charmant.

Diezelfde avond gaat ook Gracepoint in première, de Amerikaanse remake van het onwijs succesvolle Britse Broadchurch. Het kan haast niet mis gaan want David Tennant, die ook in het origineel speelt, pakt zijn rol weer op. Zijn tegenspeler is niemand minder dan Breaking Bad-actrice Anna Gunn. Zij moeten samen een moordzaak oplossen en ook fans van de Britse serie kunnen er weer naar kijken, want Fox belooft dat er genoeg veranderd is.

Kabelnetwerk Showtime lijkt erg in nieuwkomer The Affair te geloven. De dramaserie zal na hitserie Homeland uitgezonden worden en heeft een geweldige cast. Televisieveteranen Dominic West (The Wire), Maura Tierney (E.R.) en Joshua Jackson (Fringe) spelen allemaal mee. Het onderwerp is niet al te vernieuwend: leraar/schrijver valt voor serveerster. Gelukkig lijkt de serie zich vooral op de psychologische effecten van een affaire te gaan richten en gaat het dus verder dan alleen maar smeuïg. Première op 12 oktober.

Ook nieuw dit najaar: Red Band Society, 17 september (Fox) Madam Secretary, 21 september (CBS) Scorpion, 22 september (CBS) NCIS: New Orleans, 23 september (CBS) Forever, 23 september (ABC) The Mysteries of Laura, 24 september (NBC) Black-ish, 24 september (ABC) Selfie, 30 september (ABC) Manhattan Love Story, 30 september (ABC) Happyland, 30 september (MTV) Stalker, 1 oktober (CBS) Bad Judge, 2 oktober (NBC) Mulaney, 5 oktober (Fox) The Flash, 8 oktober (The CW) Cristela, 10 oktober (ABC) Jane the Virgin, 13 oktober (The CW) Marry Me, 14 oktober (NBC) Constantine, 24 oktober (NBC) The McCarthys, 30 oktober (CBS) State of Affairs, 17 november (NBC)

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.