Credits: CBSCredits: CBS

Herfst tv 2013: niet te missen series

door • 02/09/2013 • FeaturesReacties (0)329

De zomer is bijna voorbij en dat betekent tijd voor een nieuw seizoen. Ja, inderdaad herfst, maar wij doelen natuurlijk op het nieuwe televisieseizoen. Benieuwd wat er allemaal aan komt? Wij zetten de meest veelbelovende series voor je op een rijtje.

Soms keren er acteurs of actrices terug naar televisie die dat ongetwijfeld voor een te gekke tv-serie doen. Dat vertrouwen hebben wij ook met Toni Collette in de nieuwe CBS thriller Hostages (zie foto). Ze schitterde ooit in het niet zo bekende, maar erg goede United States of Tara en heeft nu weer een mooie hoofdrol te pakken. Als dokter Ellen Sanders wordt ze geterroriseerd door een corrupte FBI-agent die haar dwingt de president te vermoorden tijdens een operatie. Niet doen is geen optie, want zijzelf en haar familie worden gegijzeld genomen in hun eigen huis. Nog niet overtuigd? Fijne cast verder met The O.C.-acteur Tate Donovan, Dexters Billy Brown, Dylan McDermott uit The Practice en One Tree Hills Hilarie Burton. Vanaf 23 september.

Diezelfde avond gaat er bij het netwerk ook een nieuwe komedie in première. Ook dat kan eigenlijk niet mis gaan, want het is het nieuwste werk van Chuck Lorre, de man achter Two and a Half Men en The Big Bang Theory. Leuk is dat er dit keer eens een vrouwelijk personage centraal staat. Mom draait om single moeder Christy, gespeeld door Anna Faris, die sinds kort nuchter is. Natuurlijk loopt ze tegen van alles aan in haar nieuwe leven in het zonnige Napa Valley en kan ze het nooit goed doen bij haar dochters.

Op 26 september is Michael J. Fox terug op televisie als Michael Henry in The Michael J. Fox Show. Snap jij het nog? Hij speelt niet zich zelf, maar het personage is zeker op zijn leven gebaseerd. Nadat Mike is gediagnosticeerd met Parkinson geeft hij zijn carrière als nieuwslezer op. Nu, vijf jaar later, probeert hij zijn oude baan weer op te pakken en met zijn privéleven te balanceren. Breaking Bads Betsy Brandt speelt trouwens zijn vrouw, niet de minste dus.

Het nieuwe televisieseizoen in Amerika krijgt vanaf 29 september ook nog een Nederlands tintje door de Overspel-remake Betrayal. Helaas ging het eerder dit seizoen niet zo goed met Red Widow, de remake van Penoza, maar dit keer verwachten we meer. Nieuwkomer Hannah Ware speelt de rol die in Nederland vertolkt wordt door Sylvia Hoeks. Het eerste seizoen blijft redelijk kort met dertien afleveringen en dat komt de kwaliteit meestal wel ten goede. Let wel op, het is een ABC-serie en dat betekent vrijwel zeker soap-opera achtige taferelen, maar wie houdt er niet van een lekkere guilty pleasure op z’n tijd? Denk maar aan Revenge.

Sciencefiction-fans kunnen dit najaar niet om Almost Human heen. J.J. Abrams heeft zich er aan verbonden als uitvoerend producent, dus dat zegt al genoeg. We gaan vijfendertig jaar vooruit in de tijd en komen terecht in een wereld waarin de politieagenten van Los Angeles samen moeten werken met mensachtige robots. Snelle wagens, vuurgevechten en experimenten in laboratoria. Klinkt als de perfecte sci-fi, toch? Kijken vanaf 4 november.

Ook nieuw dit najaar: Sleepy Hollow, 16 september (Fox) Brooklyn Nine-Nine, 17 september (Fox) Dads, 17 september (Fox), The Blacklist, 23 september (NBC), The Crazy Ones, 26 september (CBS) The Millers, 26 september (CBS), We Are Men, 30 september (CBS) Ironside, 2 oktober (NBC) Sean Saves the World, 3 oktober (NBC) Welcome to the Family, 3 oktober (NBC) Enlisted, 8 oktober (Fox) The Tomorrow People, 9 oktober (The CW) Reign, 10 oktober (The CW) The Originals, 15 oktober (The CW) Dracula, 25 oktober (NBC)

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.