Credits: NetflixCredits: Netflix

Hemlock Grove: pilot

door • 22/04/2013 • RecensiesReacties (0)614

Cast Famke Janssen, Bill Skarsgård, Landon Liboiron, Lili Taylor, Penelope Mitchell, Dougray Scott en Freya Tingley
Genre Horror/thriller
Speelduur 45 minuten
Première 19 april 2013
Zender Netflix (Amerika)

Plot Het rustige plaatsje Hemlock Grove wordt beheerst door Olivia Godfrey (Famke Janssen) en haar steenrijke familie. In de bossen achter het Godfrey-landgoed betrekken zigeuner Peter Rumancek (Landon Liboiron) en zijn moeder Lynda (Lili Taylor) een stacaravan. Net op dat moment wordt het stadje opgeschrikt door de moord op een cheerleader.

Opvallend Komt de achternaam van Bill Skarsgård je bekend voor? De Zweedse acteur, die de rol van young rich guy Roman Godfrey speelt, heeft een oudere broer in hetzelfde vak. Alexander Skarsgård is vooral bekend als Eric Northman in True Blood.

Waarom wel? De spanning wordt tergend langzaam opgebouwd. Het is na de pilot nog niet eens helemaal duidelijk welk genre we aan het kijken zijn. Is het nu een Twilight-achtige weerwolf die achter de  moord zit? Of toch een seriemoordenaar à la Hannibal? De serie is van Netflix, dus mocht je een overschot aan vrije tijd hebben kun je meteen weer even vooruit. En het is natuurlijk leuk om onze eigen Famke Janssen weer eens te zien.

Waarom niet? Hoe mooi het ook is om een Amstelveense een hoofdrol te zien spelen in een Amerikaanse serie, ze is bepaald geen Mads Mikkelsen of Kevin Spacey. Dat zij de grootste blikvanger is, zegt genoeg over de matige cast. In Hemlock Grove is er een groot contrast tussen rijk en arm, zo wordt in zo’n beetje ieder shot benadrukt. Maar om die metaforen kracht bij te zetten, staat er in het kleine stadje waar iedereen elkaar kent ineens een gigantische wolkenkrabber. Ieder bedrijf dat zo omgaat met de locatie van zijn hoofdkwartier zou allang harder failliet zijn gegaan dan een Griekse ochtendkrant met een rekening bij Dirk Scheringa.

Blijven kijken? Nee. De vorige originele release van Netflix was House of Cards. Daarmee lag de lat ondenkbaar hoog, maar Hemlock Grove valt helemaal tegen. Bovendien weten we nog steeds niet welk genre dit nu is.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.