Credits: HBOCredits: HBO

Hello Ladies: pilot

door • 30/09/2013 • RecensiesReacties (0)514

Cast Stephen Merchant, Christine Woods, Nate Torrence en Kevin Weisman
Genre Komedie
Speelduur 30 minuten
Première 29 september 2013
Zender HBO (Amerika / Nederland)

Plot Stuart (Stephen Merchant) is een klunzige Engelsman die op zoek is naar liefde in Los Angeles. Via zijn huisgenote Jessica (Christine Woods) probeert hij in contact te komen met mooie vrouwen. Zijn openingszin “Hello Ladies” wekt alleen niet bij iedereen interesse op en zijn wilskracht heeft averechtse gevolgen.

Opvallend Stephen Merchant is behalve de hoofdrolspeler ook één van de bedenkers van de serie. Naast acteur en schrijver is Stephen namelijk ook comedian en veel scènes zijn gebaseerd op zijn eigen stand-up materiaal.

Waarom wel? Iedereen kent wel iemand zoals Stuart. Een klunzige, jonge gast die de liefde nog niet heeft gevonden vanwege het feit dat hij te hard zijn best doet. Deze herkenbaarheid maakt de serie interessant, omdat je in het echte leven niet naar deze persoon zou omkijken. In Hello Ladies zijn de gebeurtenissen echter zo verpakt dat de kijker direct medelijden met Stuart krijgt. Maar ondanks dat we met hem te doen hebben, blijven we wel lachen om zijn pogingen. De wilskracht van Stuart lijkt onverwoestbaar en juist daarom is de serie het kijken waard.

Waarom niet? We vragen ons af hoe lang het leuk blijft om iemand blauwtjes te zien lopen. De personages komen behoorlijk zielig over wanneer iedere aflevering een poging mislukt. Daarnaast waardeert Stuart zijn eigen vrienden niet, terwijl zij hem juist geaccepteerd hebben, en deze arrogantie botst nogal met zijn versierpraatjes bij vrouwen. De irritaties zullen behoorlijk snel hoog oplopen wanneer je niet van flauwe grapjes en leedvermaak houdt.

Blijven kijken? Vooralsnog zijn er nog geen dames gescoord en is het enkel lachen om de lullige momenten. We zijn wel benieuwd of iemand zich uiteindelijk aan Stuart wil binden, dus voorlopig blijven we nog even kijken.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.