Credits: Phillippe Bosse / SyfyCredits: Phillippe Bosse / Syfy

Helix: pilot

door • 11/01/2014 • RecensiesReactie (1)686

Cast Billy Campbell, Hiroyuki Sanada, Kyra Zagorsky, Mark Ganimé, Jordan Hayes en Neil Napier
Genre Horror/sciencefiction
Speelduur 40 minuten
Première 12 januari 2014
Zender Syfy (Amerika)

Plot Dr. Alan Farragut (Billy Campbell) reist als onderzoeker naar epidemische ziektes met zijn team naar een laboratorium op de Noordpool. Daar zou een ziekte zijn uitgebroken waar al twee wetenschappers aan zijn overleden. Het blijkt dat de broer van Dr. Farragut (Neil Napier) besmet is maar nog leeft. Tijdens hun onderzoek komen ze erachter dat er in het laboratorium gevaarlijke genetische test worden gedaan met verschrikkelijke gevolgen.

Opvallend Er zijn grote namen betrokken bij Helix. Steven Maeda schreef onder andere mee aan Lost en Ronald D. Moore is in sciencefictionkringen een legende op seriegebied sinds zijn werk aan Star Trek en Battlestar Galactica.

Waarom wel? Helix heeft een hoop elementen die het erg interessant maken. De serie speelt zich af op een afgelegen basis, draait om een potentieel rampzalige ziekte en mensen die besmet zijn gedragen zich onvoorspelbaar en moorddadig. Uit zo’n laboratorium is het lastig wegkomen, dus de onderzoekers zitten eigenlijk gevangen met de besmette wetenschappers. In de pilot levert dat al genoeg spannende momenten op. Mensen die achtervolgd worden door lege, witte, doodse gangen, en schaduwen die pijlsnel heen en weer schieten. Helix lijkt garant te staan voor een potje flink griezelen.

Waarom niet? In de eerste twee afleveringen gebeurt al bijna alles wat je je van tevoren voor zou stellen bij een plot als dit. Het is nog lastig in te schatten hoe de rest van het seizoen ingevuld gaat worden. Het gevaar bestaat dat de verhaallijn zo ongeloofwaardig wordt, dat het niet meer boeiend is om te kijken.

Blijven kijken? Helix begint veelbelovend. Door de lange gangen en heen en weer schietende bedreiging heeft het wat weg van de Alien-filmserie of The ThingOok lijkt elk personage een verborgen agenda te hebben. Wij blijven kijken!

Gerelateerde berichten

One Response to Helix: pilot

  1. Peter Meerbomen zegt:

    Ok downloaden maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.