Credits: Omroep MAXCredits: Omroep MAX

Heer & Meester: pilot

door • 17/01/2014 • RecensiesReactie (1)914

Cast Daan Schuurmans, Sytske van der Ster, Hubert Fermin, Ferdi Stofmeel, Mark Rietman, Jules Croiset, Charlie Chan Dagelet en Robert de Hoog
Genre Komedie/misdaad
Speelduur 66 minuten
Première 11 januari 2014
Zender Omroep MAX (Nederland 1)

Plot De charmante Valentijn Rixtus Bentinck (Daan Schuurmans) is als kind ten vondeling gelegd, maar wel met een regeling die hem de rest van zijn leven een bemiddeld man maakt. Dat vindt hij echter niet genoeg, hij wil graag weten wie zijn ouders zijn. Als hij bij een rijke bankier inbreekt om meer over zijn verleden te weten te komen, wordt hem een roofmoord in de schoenen geschoven en dus krijgt hij officier van justitie Suze (Sytske van der Ster) achter zich aan.

Opvallend Het idee voor Heer & Meester was er dertien jaar geleden al. Producer Willem Zijlstra kwam toen Daan Schuurmans tegen en vond dat dat ze samen de Nederlandse versie van The Saint moesten gaan maken. Schuurmans had daar wel zin in, maar vond zichzelf toen nog iets te jong voor de rol.

Waarom wel? Daan Schuurmans is natuurlijk hartstikke charmant in deze nieuwe MAX-serie. Hij doet ons hier zelfs een beetje denken aan Jort Kelder met al zijn maniertjes en chique woorden. Hij vertolkt de rijke Valentijn dus prima. Zijn handlanger in de vorm van hotelconciërge Leo (Hubert Fermin) is ook grappig en zorgt voor wat aardige momenten, zoals wanneer hij een dief vrijlaat die hij eerder ontvoerde en in zijn achterbak stopte. In de categorie flauwe komedie zit het hier dus wel goed.

Waarom niet? Eigenlijk moet de iets suffe intro en de Pink Panther-achtige muziek het al duidelijk maken: dit is helemaal geen dramaserie of echte detective, maar meer slapstick. Bij de MAX-doelgroep zal het vast en zeker in de smaak vallen, gezien die de The Saint-referentie wel oppakken, maar ons trekt het niet zo. De pilot is toch ook echt aan de lange kant voor een humoristische serie. Daarbij voelt het allemaal nog wat ongemakkelijk en houterig aan, alsof er in de eerste aflevering nog gewend moet worden aan de gekozen stijl.

Blijven kijken? Zie Heer & Meester zoals de serie eigenlijk bedoeld is: komisch, dan kan het best leuk vermaak bieden, maar wij offeren onze zaterdagavond hier niet voor op.

Gerelateerde berichten

One Response to Heer & Meester: pilot

  1. Als 51-jarige voel ik me nog niet echt tot de doelgroep van MAX te horen. Toch vond ik de pilot erg leuk.
    Jort Kelder als The Saint in een over-the-top James Bond verhaal. Niet erg serieus nemen dus, maar wel heel vermakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.