Credits: ReutersCredits: Reuters

HBO ontwikkelt miniserie over Tweede Wereldoorlog

door • 19/01/2013 • NieuwsReactie (1)532

HBO komt met een follow-up van Band of Brothers en The Pacific. Het netwerk heeft gisteravond bevestigd dat ze bezig zijn met de ontwikkeling van een derde miniserie over de Tweede Wereldoorlog.

De serie zal toegevoegd worden aan een oeuvre dat al bestaat uit Band of Brothers (2001) en The Pacific (2010). Op dit moment heeft de serie nog geen naam, maar het zal de oorlog laten zien door de ogen van luchtmacht-soldaten, die ook wel bekend staan als the Mighty Eight. Het non-fictie boek Masters of Air: America’s Bomber Boys Who Fought the Air War Against Nazi Germany van historicus Donald L. Miller wordt gebruikt als bron voor het project. Steven Spielberg (Amblin Television), Tom Hanks en Gary Goetzman (Playtone) zijn wederom de uitvoerende producenten van de serie.

Deze miniseries van HBO brengen financieel een groot risico met zich mee. Dit heeft onder andere te maken met de grote sets, special effects en de grote ensembles. De bedragen lopen dan ook hoog op. Het kostte HBO $125 miljoen om Band of Brothers te produceren. Het budget voor The Pacific was zelfs $200 miljoen. Het zou ons niet verbazen als het nieuwste project een recordbedrag gaat kosten.

In het verleden waren de miniseries hun geld wel meer dan waard. Band of Brothers was voor negentien Emmy Awards genomineerd en won er zes. Ook won het een Golden Globe voor Beste Miniserie. In 2010 ging The Pacific naar huis met acht Emmy’s, meer dan elke andere serie dat jaar.

Gerelateerde berichten

One Response to HBO ontwikkelt miniserie over Tweede Wereldoorlog

  1. Jos Klein zegt:

    Ik kijk er nu al naar uit. Allemaal top series

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.