Credits: HBOCredits: HBO

HBO cancelt Enlightened

door • 20/03/2013 • NieuwsReacties (0)328

Na twee seizoenen trekt HBO de stekker uit Enlightened. De half uur durende komische dramaserie kreeg goede kritieken maar de kijkcijfers bleven tegenvallen.

Hoewel kijkcijfers minder van belang zijn voor betaalkabeltelevisienetwerken, werd Enlightened wel heel slecht bekeken. In het tweede seizoen gingen de cijfers iets omhoog, maar dit stortte al snel weer in tot zo’n 130.000 kijkers. De tweede seizoensfinale trok ongeveer 185.000 kijkers, wat minder dan een derde is van het publiek dat HBO-serie Girls elke week heeft.

Enlightened kreeg van begin af aan goede kritieken en Dern won in 2012 een Golden Globe voor haar rol als Amy Jellicoe. De serie draait om deze Amy, een zelfdestructieve  vrouw die probeert haar leven weer op de rails te krijgen na een zenuwinzinking. Mike White, die ook de schrijver en uitvoerend producent is van de serie, is te zien als haar collega bij Abbadon Industries.

“Het was een moeilijke beslissing”, meldt HBO in een verklaring. “We zijn trots op de show en kijken uit naar meerdere samenwerkingen met Mike White en Laura Dern in de toekomst.”

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.