Credits: Greg Gayne / The CWCredits: Greg Gayne / The CW

Hart of Dixie: seizoen 2

door • 09/05/2013 • RecensiesReacties (0)662

Cast Rachel Bilson, Jaime King, Cress Williams, Wilson Bethel, Scott Porter, Tim Matheson en Kaithlyn Black
Genre Komedie/drama
Speelduur 42 minuten
Aantal afleveringen 22
Zender The CW (Amerika)
Awards Geen

Plot Zoe (Rachel Bilson) staat voor een dilemma. Kiest ze voor George (Scott Porter), die Lemon (Jaime King) bij het altaar heeft achtergelaten omdat hij van Zoe houdt. Of kiest ze voor Wade (Wilson Bethel), met wie ze net het bed heeft gedeeld. Ze besluit dat George nog niet klaar is voor een relatie en gaat voor een casual relatie met Wade.

Memorable quote George: “You’re Wade Kinsella, I am pretty sure you know how to piss a women off.”

Opvallend Hart of Dixie werd niet overal even goed ontvangen. De serie werd gezien als een belediging naar het zuiden (van Amerika) toe. Rachel Bilson zou niet de uitstraling hebben van een dokter en Variety noemde haar zelfs een te dure callgirl en iemand die in barbies medische droomhuis hoort.

Hoe zit het in elkaar? In dit seizoen volgen we meer verhaallijnen ten opzichte van het vorige seizoen. Dit komt vooral omdat onze hoofdpersonen nieuwe liefdes hebben gekregen. George en Tansy, Brick en Shelby, Lavon en Ruby en later Annebeth bijvoorbeeld.

Waarom wel? Wade is dit seizoen erg vaak, én ook nog zonder shirt, te zien. Dat is voor ons eigenlijk al reden genoeg om de serie te volgen. Het is absoluut geen straf om naar het lijf van Wade te kijken. Daarnaast vormt hij samen met Zoe een leuk en aandoenlijk koppel. In Bluebell is altijd wel een evenement en een probleem dat opgelost moet worden op grappige wijze. Je hoeft niet teveel na te denken en kan gewoon genieten.

Waarom niet? Bluebell is nog altijd hetzelfde, net als alle karakters in de serie en er zijn maar weinig inhoudelijke ontwikkelingen. Zoe is aan het einde van dit seizoen niets verder dan dat ze aan het begin was. Daardoor blijft de serie stilstaan en gaan alle afleveringen op elkaar lijken. Het accent van de dames uit Bluebell wordt nu ook een beetje vervelend.

Blijven kijken? In de seizoensfinale wordt nog steeds niet duidelijk voor wie Zoe gaat kiezen; wordt het George Tucker, Wade Kinsilla of nieuwkomer Jonah Breeland? The CW kondigde op 27 april aan dat er een derde seizoen van Hart of Dixie komt. Het is nog niet bekend wanneer dit seizoen uitgezonden gaat worden, maar wij hebben alle reden om te kijken naar de dramatische Zoe.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.