Credits: MTVCredits: MTV

Happyland: seizoen 1

door • 19/03/2015 • RecensiesReacties (0)513

Cast Bianca A. Santos, Camille Guaty, Shane Harper en Katherine McNamara
Genre Komedie/drama
Speelduur 21 minuten
Aantal afleveringen 8
Zender MTV (Amerika)

Plot De eigenzinnige 17-jarige Lucy (Bianca A. Santos) is opgegroeid in de schaduw van Happyland, één van de populairste pretparken in het land. Haar moeder Elena (Camille Guaty) speelt al meer dan twintig jaar prinses Adriana in de kindervoorstellingen en Lucy werkt zelf backstage in het park. Omdat Lucy’s hele leven zich afspeelt in een fantasiewereld wil ze dolgraag ontsnappen om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland. Haar plannen worden echter ruw verstoord door de komst van de knappe Ian (Shane Harper), de zoon van de eigenaar van Happyland. De twee voelen zich onmiddellijk tot elkaar aangetrokken. Maar dan vertelt Lucy’s moeder haar een geheim dat haar relatie met Ian onmogelijk maakt, en wellicht haar hele leven zal veranderen.

Memorabele quote Elena: “You see Tori over there. When she’s in costume, she puts eyeshadow between her cleavage to highlight the bodice pop. But she never sets it with hairspray so when she’s sweating it looks like her boobs are crying.”
Lucy: “No offense mom, but crying boobs aren’t really part of the curriculum.”

Opvallend Dirty Dave, de smoezelige buurman van Lucy en Elena, wordt gespeeld door pop/operazanger Josh Groban. De actrice die Lucy speelt, Bianca A. Santos, zou in het echt overigens nooit de dochter van Camille Guaty kunnen zijn. Bianca is 23 en Camille pas 36.

Hoe zit het in elkaar? De show legt de focus vooral op de problemen van Lucy en haar vrienden, die allemaal in Happyland werken. Het is zomervakantie, dus de jongeren hoeven tijdens het hele seizoen niet naar school. Het is daarom anders dan de meeste tienerdrama’s, die zich meestal afspelen op een high school. Happyland doet een beetje denken aan de andere succesvolle MTV-serie Awkward. De snelle dialogen, de humor en sommige karakters komen behoorlijk overeen.

Waarom wel? Happyland geeft een kijkje achter de schermen van een groot, Disney-achtig pretpark en dat is leuk om te zien. Het is een interessante setting en zorgt daarnaast voor hilarische momenten in de serie. Zo ontstaat er een vechtpartij tussen twee werknemers, in kostuums, waar een hoop kinderen bij staan. De humoristische momenten zorgen voor een goede afwisseling met alle drama die plaatsvindt in het park.

Waarom niet? Zoals gezegd doet de serie een beetje denken aan Awkward. Helaas mist Happyland de snelle grappen en ‘edgyness’ die Akward zo succesvol maakt. Daarnaast is het acteerwerk niet altijd van hoog niveau. Vooral Shane Harpers optreden als Ian laat vaak te wensen over. Daarnaast is het ook echt een tienerserie, wellicht dus niet geschikt voor wat oudere kijkers. Het is soms zo onrealistisch, en duidelijk geschreven met een jong publiek in het achterhoofd.

Blijven kijken? Zelfs als je wil, kan dat niet: Happyland stopt namelijk na één seizoen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.